Invata sa acorzi primul ajutor in sanatatea mintala: inscrierile la cursul MHF continua pana pe 30 aprilie

18 aprilie 2017

In contextul in care la nivel mondial exista un numar foarte mare de oameni care nu pot beneficia de servicii de sanatate mintala, NBCC Romania si EBCC lanseaza o noua editie a Mental Health Facilitator (MHF), program rezultat in urma colaborarii cu Organizatia Mondiala a Sanatatii.

MHF este un „curs de prim ajutor in sanatate mintala” care are ca scop constientizarea si informarea publicului larg interesat de aria sanatatii mintale si facilitarea accesului la serviciile oferite de profesiunile de sprijin (asistenti sociali, consilieri, psihologi, psihiatri) in comunitate. Programul vine ca raspuns la nevoia globala de a creste capacitatea comunitatii de a oferi sprijin persoanelor aflate in dificultate.

Programul MHF nu isi propune sa creeze o noua profesie sau sa formeze specialisti. Obiectivul acestuia este sa dezvolte o serie de abilitati si sa ofere o gama de cunostinte, astfel incat MHF-ul sa poata recunoaste o persoana cu nevoi din sfera sanatatii mintale, sa detina mijloacele prin care sa ii ofere suport imediat si sa o puna in contact cu un specialist.

BENEFICII PERSONALE:
• intelegerea resorturilor comportamentului uman;
• abilitatea de a recunoaste probleme de natura psihica si de a recomanda clientilor sa solicite ajutor specializat.
• imbunatatirea tehnicilor de comunicare (empatica);
• cresterea capacitatii de relationare armonioasa;
• cunoasterea factorilor de stres si maniera in care acestia pot duce la alterarea comportamentului si cresterea rezistentei fata de acestia;
• cresterea increderii in fortele proprii;
• cresterea capacitatii de a-i ajuta pe cei care, aflandu-se in situatii dificile, au nevoie de sustinere morala;
• cresterea capacitatii de identificare a dificultatilor personale si de sistem in calea atingerii obiectivelor personale;

BENEFICII PENTRU ORGANIZATII
• reducerea costurilor datorate absenteismului;
• cresterea performantei datorita optimizarii starii de bine;
• asigurarea unui climat de lucru pozitiv;
• imbunatatirea aspectelor de sanatate organizationala;

CUI SE ADRESEAZA CURSUL
• Categoriilor profesionale aflate in contact cu populatia: formatori (de la nivel prescolar pana la cel universitar), specialisti in resurse umane, consilieri, practicieni de coaching, asistenti sociali, cadre medicale, persoane care coordoneaza echipe, preoti, paramedici, politisti, insotitori de persoane cu handicap, farmacisti etc.
• Categoriilor profesionale care lucreaza cu persoane cu vulnerabilitate crescuta la stres: someri, imigranti, victime, bolnavi cronici, persoane in varsta etc.
• Persoanelor care se confrunta cu probleme de relationare in familie sau in comunitatile din care fac parte si doresc sa dezvolte abilitati de comunicare empatica.

DETALII DESPRE DESFASURAREA CURSULUI
Datele de desfasurare a cursului:
• Vineri – 12 mai 2017 (13.00-19.00)
• Sambata – 13 mai (9.00-19.00)
• Vineri – 26 mai (13.00-19.00)
• Sambata – 27 mai (13.00-19.00)
• Duminica – 28 mai 2017 (9.00-14.30)
Locatie: Bucuresti, Romania
Inscrieri la: [email protected]
*Data limita a inscrierilor este 30 aprilie 2017
**Desfasurarea cursului MHF presupune inscrierea unui numar minim de 5 persoane.
Cost: 300 Euro

FORMATORI
Lucia Elena Popescu – Psiholog, Psihoterapeut neurolingvist, Coach, Master Trainer MHF
Lucia isi desfasoara activitatea atat in practica privata, cat si in cadrul unui centru medical dedicat tratarii diabetului si complicatiilor acestuia, unde are rol dublu: psihoterapeut si coordonator & moderator al sesiunilor de educatie a pacientilor cu diabet de toate varstele, care astfel primesc informatii de actualitate cu privire la stilul de viata sanatos si gestionarea afectiunilor cu care acestia se confrunta.
Considera ca o strategie mintala adecvata sustine intodeauna efortul personal in directiile dorite – sanatate, profesie, educatie etc.; de aceea, prin practica ei doreste sa sustina tineri si adulti atat in a se adapta la lumea exterioara, cat si in a-si intelege mai bine lumea interioara.
Din experienta ei de tranining, invatare si dezvoltare de peste 15 ani, mentionam ca relevante doua colaborari – cea cu NBCC Romania in calitate de Master Trainer pentru programul MHF si cea cu NLPt Austrian Institute si Mindmaster Romania in calitate de Asociat – Formator de Psihoterapie Neurolingvistica.

ORGANIZATOR
NBCC Romania
NBCC Romania este un organism cu rol consultativ si de educatie care initiaza si sustine actiuni in scopul promovarii, dezvoltarii si profesionalizarii consilierii in Romania. NBCC Romania este parte a retelei europene coordonata de EBCC (European Board for Certified Counselors).
NBCC Romania colaboreaza cu institutii academice, organizatii profesionale, agentii guvernamentale si nonguvernamentale si companii private, cu scopul de a sprijini profesionalizarea activitatilor de consiliere si promovarea serviciilor de consiliere in Romania.
NBCC Romania dezvolta programe de formare a consilierilor, adaptand concepte si tehnici universale ale consilierii la specificul national si la nevoile economice, sociale si politice ale societatii romanesti.
NBCC Romania isi propune sa se implice in crearea si implementarea unui sistem de norme si standarde etice si de calitate la nivel national pentru buna desfasurare a activitatilor de consiliere – standarde promovate si la nivelul unor programe de certificare specifice.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram