Introdu platbanda in proiectele tale de constructii

21 februarie 2019
Autor:
Suits Advertising

Platbanda ca material de constructii durabile

Pentru a va familiariza putin cu acest material inainte de a incepe sa-l utilizati, este important sa stiti cateva elemente importante despre caracteristicile acesteia. Platbanda este, inainte de orice, un material care se foloseste, de regula, in domeniul constructiilor. Este un element extrem de versatil si din acest motiv, mesterii adevarati il prefera in defavoarea altor materiale de constructie similare.

platbanda

De cele mai multe ori, platbanda isi gaseste foarte usor intrebuintare in tot felul de tipuri de proiecte care mai de care mai diversificate. Unul dintre cele mai interesante detalii care se raporteaza la acest produs face referire la modalitatea de productie si la felul in care este fabricata compozitia acesteia. De asemenea, un lucru la fel de important este faptul ca isi poate schimba destul de usor si rapid proprietatile.

Asa cum am spus, se deosebeste de celelalte materiale similare prin doua mari modalitati de fabricare a materialului. Vorbim, pe de-o parte de laminarea la cald si pe de alta parte despre laminarea la rece.

Platbanda se realizeaza in doua variante:

Dupa cum mentionam anterior, exista doua modalitati prin care se poate obtine produsul final numit „platbanda”. Intregul proces trebuie sa depinda de caracteristicile finale de care clientul isi doreste sa beneficieze pentru acest material. Asa cum am mai amintit, cele doua procese constau in laminarea la rece si in cea care se realizeaza la cald. Cu toate acestea, exista doua diferente intre cele doua procese:

  • In cazul laminarii la cald, din cauza temperaturilor foarte ridicate, se ajunge destul de usor la efectul de recristalizare a otelului. Deci, daca nu stiati, otelul reprezinta materia prima din care se poate realiza platbanda propriu-zisa. Cea mai cunoscuta caracteristica a acestui procedeu face referire exclusiva la temperaturile ridicate. Astfel, se poate ajunge la nivelul in care otelul isi poate pierde o pondere considerabila din duritate, ceea ce va duce implicit la alungire;
  • Pe de alta parte, o alta diferenta identificata in procesul de obtinere pentru platbanda, laminarea la rece presupune ca materialul sa devina mult mai dur. Din acest motiv, alungirea materialului va fi de proportii mult mai mari decat in cazul laminarii la cald. De altfel, se va putea observa foarte usor, inclusiv, o reducere asupra grosimii materialului respectiv. Tot in acest caz, poate incapea in discutie chiar si posibilitatea de a personaliza platbanda prin vopsire pe viitor.

Inainte sa achizitionati produse din platbanda, documentati-va foarte riguros despre procesul de fabricare al acestei. Acest lucru influenteaza destul de mult proprietatiile materialului pe care urmeaza sa-l folositi in constructii.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram