Intretinerea sistemului de incalzire pe timp de vara

Sistemul de incalzire centrala poate fi comparat cu o masina in sensul ca este format din componente in miscare care trebuie intretinute in mod regulat pentru a asigura functionarea fara probleme. Daca ignorati sau neglijati intretinerea masinii, dupa un timp probabil ca va trebui sa cheltuiti mult mai multi bani pentru a remedia problemele. In comparatie, sistemul de incalzire al casei este asemanator. Intervenind la timp cu intretinerea pe care o merita, acesta poate functiona la capacitate maxima in fiecare iarna.

Acest lucru inseamna ca in timpul verii va puteti adresa unui instalator care sa verifice si sa intretina centrala si caloriferele. Iarna, instalatorii obisnuiesc sa se ocupe de urgente precum spargerea tevilor, spargerea centralelor sau probleme ale caloriferelor, insa vara se pot ocupa de intreaga instalatie pentru a preveni situatiile neplacute din timpul iernii. Profitand de disponibilitatea instalatorilor, pretul pe care-l veti plati pentru reparatiile din timpul verii va fi mult mai mic decat pretul in timpul iernii.

Daca nu doriti sa apelati la serviciile unui instalator, sunt anumite operatiuni pe care le puteti face chiar dumneavoastra. Una dintre aceste opratiuni este aerisirea caloriferelor, cea mai usoara si importanta interventie in ceea ce priveste aceste panouri de incalzire. Vara este un moment bun pentru a face acest lucru pentru ca centrala nu este in functiune si caloriferele nu frig. Aerisirea consta in scoaterea aerului din calorifer, prezenta acestuia determinand lipsa caldurii.

Un alt lucru, destul de important si adeseori trecut cu vederea, pe care-l puteti face in timpul verii este sa adaugati un inhibitor chimic in sistemul de incalzire. Inhibitorul chimic are un rol asemanator antigelului masinii. In interiorul sistemului de incalzire, in jurul tuturor componentelor, tevi, calorifere, cazan si pompa de caldura, curge apa. Aceasta poate avea reactii chimice cu metalul din interiorul acestor componente, provocand rugina si eroziunea. Inhibitorul chimic nu face altceva decat sa protejeze toate suprafetele care intra in contact cu apa.

Radiatoare de otel si radiatoare de aluminiu la cele mai bune preturi | ecalorifere.ro

radiatoare de aluminiu

Pe site-ul https://www.ecalorifere.ro/ pe langa radiatoare de otel si radiatoare de aluminiu, puteti gasi instalatori care sa va ajute in mentinerea unei bune functionari a sistemului de incalzire!