Intretinerea jantelor de aliaj ale autoturismului tau

Din ce in ce mai multe masini sunt echipate cu jante de aliaj, tocmai din aceste motive. Alegerea jantelor depinde in mod direct de preferinte dar si de nevoile tale.

Jantele de aliaj au avantaje multiple, lasand la o parte aspectul estetic pe care il ofera autoturismului. Sunt mult mai usoare, fapt ce confera autotusimului aderenta sporita atat la demarare cat si la franare. Reduc consumul de carburant si cresc gradul de control in curbe. Racirea rapida este un alt avantaj al jantelor de aliaj.

Intretinerea jantelor de aliaj presupune in primul rand o atentie sporita la volan, astfel incat trebuie sa eviti gropile, denivelarile si bordurile, care pot provoca daune majore, sau chiar fisuri sau rupturi in aliaj. Atunci cand efectuezi manevre de parcare sau te deplasezi foarte aproape de obstacole, ai grija la zgarieturi sau lovituri.

Pentru intretinere exista si solutii speciale: de curatare, de protectie sau de lustruit. Pentru eliminarea petelor si a murdariei foloseste o carpa moale sau o perie impreuna cu o solutie de curatare adecvata pentru acest tip de jante. Solutiile de protectie ofera jantelor un strat ce actioneaza ca un scut in urma depunerilor rezultate in urma uzurii placutelor de frana, iar solutiile de lustruit vor face ca jantele masinii tale sa straluceasca in permanenta. Toate aceste solutii pentru ingrijirea jantelor de aliaj se pot gasi in magazine specializate sub forma de ceara sau in stare lichida, cu pulverizator. Evita sa folosesti alte solutii care pot distruge aspectul jantelor de aliaj.

Stirea completa pe: AmanetAuto. ro