„Intreprinderi sociale responsabile” Incluzine responsabilitate participare activa

23 decembrie 2015

Luna Decembrie 2015 marcheaza finalizarea implementarii proiectului de economie sociala „Intreprinderi sociale responsabile”. Derulat in perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2015, proiectul a fost implementat de catre Consiliul Judetean Ilfov, in parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa si Fundatia Crestina Rhema.
Despre proiect
Proiectul „Intreprinderi sociale responsabile” a avut ca scop promovarea economiei sociale ca instrument flexibil pentru dezvoltarea economica, crearea de locuri de munca si incurajarea marilor companii, a IMM-urilor, ONG-urilor si a administratiei publice sa realizeze investitii in domeniul economiei sociale.
Printre rezultatele proiectului se numara: dezvoltarea competentelor, cunostintelor si stimei de sine pentru un numar de 400 de persoane vulnerabile (din regiunile Bucuresti – Ilfov si Centru); dintre care, 100 au luat parte la programul de formare in domeniul antreprenoriatului social; dezvoltarea unui numar de 11 structuri de economie sociala in cele doua regiuni si crearea unui numar total de 72 de locuri de munca (atât in mediul urban, cât si in mediul rural), 48 dintre acestea fiind dedicate persoanelor care apartin grupurilor vulnerabile.

In cadrul conferintei de final a proiectului a fost organizat un târg de economie sociala al carui obiectiv a fost facilitarea schimbului de cunostinte si bune practici intre SES-urile sustenabile si alte organizatii interesate sa dezvolte acset tip de afacere. Târgul face parte din efortul continuu al partenerilor de a promova economia sociala ca instrument flexibil si eficient de integrare pe piata muncii a persoanelor care provin din grupuri vulenrabile, dar si ca un catalizator al dezvoltarii socio-economice a comunitatilor sarace. Expozantii prezenti la târg au raspuns cu entuziasm apelului lansat de catre partenerii proiectului, astfel ca evenimentul a fost unul de succes si a reprezentat un adevarat exemplu de bune practici in domeniul economiei si incluziunii sociale.

Totodata, in cadrul proiectului a fost dezvoltat ghidul de bune practici in ceea ce priveste economia sociala la nivel european. In conditiile in care Uniunea Europeana se confrunta cu provocari importante cum ar fi imbatrânirea populatiei, niveluri ridicate ale somajului si cresterea inegalitatilor sociale, este nevoie de masuri urgente. In acelasi timp, bugetele de protectie sociala ale fiecarui stat membru se afla sub presiune. Prin urmare, modernizarea sistemelor de protectie sociala reprezinta un punct important al agendei Comisiei Europene, ca parte a progresului in atingerea obiectivelor stabilite in Strategia Europa 2020 pentru o crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii. Astfel, pentru promovarea beneficiilor si utilitatii economiei sociale, au fost identificate acele initiative antreprenoriale sociale care au devenit sustenabile si au dovedit ca reprezinta o solutie viabila de rezolvare a problemelor mai sus mentionate.

*Proiectul Intreprinderi sociale responsabile a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Pentru mai multe informatii cu privire la activitatile ne puteti contacta la adresa de mail: isr@crca. ro.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram