Intrebarile care iti vor aduce jobul dorit sau nu, in functie de raspuns!

Testarea cunostintelor si a experientei
Asigurati-va de ceea ce puteti face in functie de experienta mentionata in CV-ul dvs. si scrisoarea de intentie, pentru ca intervievatorul dumneavoastra poate incerca sa va testeze cunostintele si experienta.

O alta modalitate de a va testa cunostintele este sa va prezentati un scenariu de proba cu care va puteti confrunta in acest nou loc de munca si sa va intrebe cum veti rezolva problema.
Cea mai buna modalitate de a va pregati pentru aceste intrebari este de a citi cat de mult puteti despre industria pe care o aplicati. Acordati-va timp sa va ganditi cum sa abordati problema pe care o va prezinta si sa nu va grabiti cu explicatia.

Spune-mi despre realizarile tale
E timpul sa stralucesti cand vorbesti despre realizarile tale. Asigurati-va ca va pregatiti inaintea timpului pentru aceasta intrebare. Scrieti trei castiguri posibile din trecut pentru compania si pozitia la care aplicati si practicati articularea raspunsurilor.

Faceti tot ce este mai bun pentru a fi specific si, eventual, a evidentia numerele pentru a va sustine cu adevarat raspunsurile. De exemplu, spunand ceva de genul: “Ca rezultat al realizarii X, numarul de venituri a crescut cu X la suta fata de anul trecut”.

Acest lucru va dezvaluie valoarea dvs. ca angajat si il poate impresiona pe recruiter-ul cu care veti sustine interviul.

Spune-mi despre esecurile tale
Aveti grija atunci cand alegeti despre care esecuri sa discutati, deoarece poate fi fie un raspuns de succes sau nu. Fii sincer in raspunsul tau. Nu alegeti un exemplu slab, unde esecul nu a fost cu adevarat.

Este foarte clar daca nu te simti confortabil cu intrebarea. Intervievatorul te poate vedea ca pe cineva care nu-si asuma raspunderea pentru greselile ei si sa creasca din ea. Vrei sa te asiguri ca tot ce spui, esti capabil sa explici cum ai revenit mai puternic ca niciodata si cum ai facut pasi pentru a te asigura ca nu s-a intamplat niciodata greseala.

Cum v-ar descrie colaboratorii?
Este timpul sa vorbiti! Evidentiati trasaturile pozitive si asigurati-va ca nu va aduceti neajunsurile. Ar trebui sa aduceti lucruri negative doar daca vi se cere sa faceti acest lucru. Ganditi-va la ceea ce au spus ceilalti colegi si sefi despre dvs. in recenziile anterioare. Acest lucru va va ajuta sa formulati un raspuns.

Care a fost ultimul salariu?
Amintiti-va, nu trebuie sa dezvaluiti nimic pentru intervievator. Puteti raspunde indirect la aceasta intrebare, oferind intervievatorului o gama pe care o asteptati. Cea mai buna modalitate de a va pregati pentru aceasta intrebare este sa va dati seama ce salariu doriti de la noul post.

A face fata unui interviu poate fi destul de solicitant pentru multi dintre noi, insa nu trebuie sa pierdem din vedere obiectivele si scopul acestei intalniri. In final, vei reusi cu siguranta ceea ce ti-ai propus si anume, angajarea la locul de munca dorit.