fbpx

Intrebarea zilei: Ce ne-am face fara hartie igienica?

hartie igienica

Rola de hartie igienica ramane unul din cele mai vandute produse de pe piata produselor de igiena, menaj si curatenie. Pana la aparitia acestui produs, oamenii foloseau cele mai surprinzatoare obiecte pentru igiena corporala – frunze, pietre, bureti de mare, muschi de copac si multe altele. Apoi, dupa aparitia tiparului, oamenii au inceput sa foloseasca ziarele vechi si cartile la toaleta. Ideea le-a venit pentru prima data chinezilor, in secolul al VI-lea.

Adevarata hartie igienica pe care o stim si astazi a fost inventata de americani in 1890. Nimeni nu voia sa pronunte denumirea sa sau sa discute despre igiena intima.

hartie igienica

Acceptarea notiunii de hartie igienica a venit abia la sfarsitul secolului al XIX-lea. Odată cu construirea in masa a caselor cu toaleta in interior si dezvoltarea sistemelor de canalizare centrala, materialele folosite pana atunci au devenit imposibil de folosit fara a bloca tevile.

Produs de baza in igiena corporala

Desi pare un produs simplu si caruia nu ii acordam sufiecienta importanta, rolele de hartie igienica reprezinta unele dintre produsele indispensabile din viata de zi cu zi.

Mai joi vei gasi cele mai interesante si amuzante lucruri despre acest produs.

Pentru mult timp, acesta a fost un subiect tabu despre care nu voia nimeni sa vorbeasca. Asadar, nimeni nu voia sa pronunte denumirea de hartie igienica sau sa discute despre igiena corporala. Acceptarea notiunii acestui produs a venit abia la sfarsitul secolului al XIX-lea odata cu construirea la un nivel avansat a caselor cu toaleta in interior, De asemenea, si dezvoltarea sistemelor de canalizarea centrala si materialele folosite pana atunci au devenit imposibil de folosit fara a bloca tevile a ajutat la obisnuirea cu rolele de hartie igienica.

Cu toate ca este un produs prezent zilnic in vietile noastre, multi dintre noi nu stim ca este un mod corect de a amplasa hartia in suport. Tu stiai? Daca nu, nu e nicio problema. Afli acum. O data la cativa ani, in mediul online pozitionarea corecta a acestui produs devine subiect viral. Pe Wikipedia exista chiar un articol complex despre orientarea rolelor de hartie igienica. Un ziar a publicat mai multe schite patentate ale hartiei care arata faptul ca inventatorii si-au imaginat hartia cu partea pe care o rupi pe deasupra. Asadar, aceasta este pozitia corecta a hartiei igienice conform studiilor. Dar, multi sunt de parere ca totusi aceasta alegere tine de preferintele personale ale fiecaruia.