fbpx

Intalnirea partenerei ideale pe internet. Mit sau adevar?

In trecut, relatiile de cuplu nu se construiau cu atat de multa usurinta ca in prezent. Acum, prezenta retelelor sociale favorizeaza mai mult ca oricand interactiunile umane. Astfel, oamenii se pot descoperi reciproc doar comunicand, fara a fi nevoiti sa paraseasca confortul casei. Conform studiilor, contactul direct intre oameni este tot mai putin intalnit. Totul se intampla in online, fie pe o retea de socializare, fie prin alte mijloace virtuale, ulterior urmand si primul contact fizic soldat cu emotii, afectiune, dragoste si pasiune.

Practic, persoanele au devenit mult mai comode si prefera ca inainte de intalnirea fizica sa se asigure ca exista o compatibilitate palpabila.

De ce sa alegi sa-ti intalnesti partenerul ideal in mediul online

La nivel mondial, aproximativ 33% din populatie foloseste platforma Facebook, iar lunar peste 2,6 miliarde o frecventeaza. Nici in cazul celorlalte retele de socializare lucrurile nu stau diferit, Twitter si Instagram fiind urmatoarele platforme populate. Prin intermediul acestora poti crea fie relatii de lunga durata, fie te poti relaxa in compania unor persoane cu o prezenta placuta, prin intermediul unui site cu escorte Birmingham.

Un prim avantaj de care poti beneficia atunci cand alegi sa-ti intalnesti partenerul in mediul online este reprezentat de faptul ca elimini riscul de a te insela in privinta aspectului, comportamentului si a altor criterii importante pentru tine.

In alta ordine de idei, programul incarcat determina multe persoane sa opteze pentru interactiunea online, deoarece retelele sociale reusesc sa economiseasca atat timp, cat si efort. Mai mult de atat, permit contactul cu orice partener, indiferent de regiunea in care se afla. In trecut, acest lucru nu era posibil, deoarece puteam cunoaste oameni noi doar calatorind.

Daca pana acum emotiile nu se puteam exprima decat prin interactiunea fizica, acum sunt o multime de metode prin care poti da frau liber sentimentelor (emoticoane, gif-uri, poze, videoclipuri etc.).

Tot datorita chat-urilor, se pot crea legaturi stranse chiar si intre persoanele mai putin dezinvolte. Daca in prezenta unei persoane, iti este greu sa-ti gasesti cuvintele din cauza timiditatii, cu siguranta in online totul devine mult mai simplu. Ii poti transmite persoanei dragi sentimentele pe care in mod normal nu le-ai fi putut arata fata in fata.

Pe langa toate avantajele prezentate pana acum, retelele de socializare pot fi si un mod de a petrece timp liber in compania unei persoane cu care iti place sa comunici. In felul acesta, platformele online ofera divertisment utilizatorilor.

Mit sau adevar

De-a lungul timpului, relatiile formate prin intermediul internetului s-au dovedit a avea succes. Asadar, fara doar si poate, cunoasterea partenerei ideale prin intermediul retelelor sociale cu siguranta nu a fost, nu este si cu siguranta nu va fi un mit. Dimpotriva, un adevar pe care tot mai multi il imbratiseaza si ii constientizeaza beneficiile.

Este importanta, insa, sa nu te lasi prada dependentei si sa optezi totusi si pentru interactiunile fizice atunci cand este cazul. Exista studii care atesta ca tot mai multi tineri manifesta o dependenta fata de retelele sociale, in special de Facebook.

Trebuie sa stii ca tehnologia reprezinta, poate, cel mai puternic si eficient canal de comunicare, atat timp cat este folosit corect. Nu lasa chat-urile sa excluda in totalitate interactiunea fizica cu persoana iubita! Pastreaza un echilibru intre cele doua si cu siguranta vei dobandi cheia succesului in dragoste si iti vei intalni partenera ideala.