fbpx

Instrumentele pneumatice – avantaje pentru utilizatori

Functionarea lor este posibila prin presiunea aerului si reprezinta o alegere tot mai frecventa a meseriasilor. Instrumentele pneumatice vin cu numeroase avantaje pentru utilizatori, iar siguranta privind folosirea lor face parte din lungul sir al acestora.

Despre principiul lor de functionare, ce presupune aceasta si alte astfel de detalii tehnice pot afla cei interesati direct de la specialistii Tehnovest. Este un magazin online specializat nu doar in solutii pneumatice, ci si electronice, hidraulice etc.

Gama instrumentelor pneumatice a cunoscut o popularitate deosebita in ultimii ani, datorita unor caracteristici demne de subliniat.

Avantajele instrumentelor pneumatice pentru utilizatori

Iata care sunt cateva dintre aspectele care fac din aceste instrumente o alegere de dorit:

*raportul optim intre greutate si putere – altfel spus, acestea vor fi preferate pentru avantajul unei greutati reduse, comparativ cu alternativele (instrumente si scule de retea sau cu fir);

*au in dotare motoare simple, pistoane;

*sunt mai simplu de utilizat, datorita unui numar mai mic de parti de lucru;

*pot fi folosite in medii umede, fara riscul de electrocutare;

*sunt subtiri, deci pot fi utilizate si in locurile inghesuite;

*nu prezinta riscul de incendii pentru ca sculele de aer nu produc scantei.

Sunt o recomandare acestea, avand in vedere ultimul avantaj mentionat, mai ales in mediile periculoase, acolo unde pot exista scurgeri de lichide, respectiv de gaze inflamabile.

Mai jos regasiti cateva informatii neaparat de avut in vedere in ceea ce priveste utilizarea de echipamente si produse pneumatice.

#actiunea privind curatarea cu aer comprimat poate fi deosebit de periculoasa.

#folosirea aerului comprimat pentru curatare trebuie avuta in vedere in ultima instanta. Protectia este necesara in acest caz, precum si aplicarea unor tehnici corespunzatoare.

Uneltele pneumatice impun aplicarea unor masuri de siguranta, pentru a evita experientele neplacute si accidentele. In ceea ce priveste protectia utilizatorului acestora, trebuie sa fie echipat cu ochelari speciali, incaltaminte speciala si protectie auditiva.

Aerul intrebuintat de scule trebuie sa fie intotdeauna uscat si curat. Contrariul poate fi motivul pentru care acestea se deterioreaza mai repede.

Mai multe informatii cu privire la acestea, dar si alte solutii constand in produse din gama scule electrice sunt disponibile pe tehnovest.ro.