fbpx

Inspectii butelii? Tehnic Gaz specialist in gaze tehnice

Putere calorica mare si confort in utilzare. Acestea sunt doar doua dintre avantajele oferite de buteliile pe gaz. Utilizate in aplicatiile casnice, agricole si industriale, buteliile reprezinta si un real pericol pentru sanatatea umana. Mai exact, o butelie uzata sau cu defectiuni poate duce la explozii, incendii si intoxicatii cu gaz. Pentru evitarea acestor situatii, se recomanda inspectia periodica a buteliilor. Procedeul dureaza doar cateva minute si garanteaza o functionare optima, in conditii variate.

Tehnic Gaz, societate din Buzau ce activeaza in domeniul gazelor tehnice, asigura inspectie butelii conform normativelor legislative aflate in vigoare. Inspectiile propriu-zise sunt aplicate acelor butelii care au iesit din scadenta.

Societatea noastra executa inspectie butelii sub supravegherea ISCIR CERT Romania. Echipa Tehnic Gaz este calificata in domeniu si prompta pentru orice tip de interventie!

Inspectie butelii-Un plus de siguranta, un plus de randament!

Ai o butelie GPL? Iata ce trebuie sa stii.

Gazul petrolier lichefiat (GPL) este un amestec de hidrocarburi format predominant din propan si butan, obtinut in urma rafinarii titeiului sau direct din extractie, dupa ce a fost separat de gazele naturale sau petrolul cu care acesta este in amestec in zacamintele de titei.

Beneficii butelii

Buteliile GPL se utilizeaza, in special, pentru gatit si pentru alte activitati casnice sau industriale. Chiar daca prezinta un risc mai mare in comparatie cu alte surse de gaz, buteliile sunt foarte practice. Mai exact, buteliile ard cu flacara albastra, usor de controlat. Arderea se realizeaza curat, fara fum sau miros si fara a influenta gustul mancarii.

Masuri de siguranta in utilizarea buteliilor

Se interzice orice interventie la butelii (repararea robinetelor, reparatii la corpul sau fusta buteliei, etc) in lipsa unor cunstinte de specialitate si se recomanda amplasarea lor la distante de siguranta (ferite de sursele de foc). In cazul unor scurgeri de gaze, se strange cu atentie robinetul, inclusiv piulita din plastic infundata. Exploatarea buteliilor se realizeaza numai de persoane instruite corespunzator.

Inspectia buteliilor

Inspectia buteliilor se impune ca masura de protectie impotriva scurgerilor accidentale de gaz-scurgeri ce pot duce la explozii si incendii. Controlul tehnic se efectueaza pentru toata gama de butelii, fie ca este vorba de cele noi sau vechi, din Uniunea Europeana sau din afara Uniunii Europene, etc.

Verificarea conta in examinarea aspectului suprafetei buteliilor, verificarea existentei si a continutului marcajului, verificarea dimensionala si verificarea integritatii armaturii de inchidere. Buteliile ce nu se incadreaza in parametrii normali de functionare, sunt fie trimise la reparare, fie sunt scoase din uz.

Inspectie butelii, doar prin Tehnic Gaz

Ori de cate ori ai nevoie de certitudinea ca butelia functioneaza normal, apeleaza la Tehnic Gaz si profita de serviciile personalizate. Tehnic Gaz este societate autorizata ISCIR, ceea ce inseamna ca serviciile de inspectie butelii se desfasoara in cele mai siugure conditii.

Orice deteriorari, deformatii sau ruperi la nivelul buteliilor vor fi constate si examinate minutios de o echipa experimentata si gata sa ofere solutii adecvate la remedierea problemelor. De asemenea, se va verifica daca recipientul sub presiune se incadreaza in tolerantele admise si se va stabili daca piesele componente sunt incacte.

Inspectiile se efectueaza rapid, la sediul firmei sau la domiciliu clientilor. Pentru inspectii butelii, acceseaza www.tehnicgaz.com.ro .