Inspecteaza anvelopele inainte de a pleca la drum

anvelope auto iarna

Sezonul sarbatorilor se apropie cu pasi rapizi si odata cu el si clasicile plimbari la rude si la prieteni pentru a sarbatori impreuna. Majoritatea romanilor folosesc masina personala pentru a se plimba in timpul iernii, avantajele fiind de la sine intelese. Nu depindeti de un orar sau de un program stabilit de altii, puteti sa luati cate bagaje doriti si puteti sa faceti cate opriri doriti, in comparatie cu transportul in comun, unde depindeti de un intinerariu bine stabilit. In cazul in care decideti sa folositi masina personala pentru a va deplasa in vacantele de sarbatori, este important sa inspectati atent starea ei inainte de a pleca la drum.

Majoritatea soferilor se gandesc doar la partea de motor si articulatie cand vorbesc de inspectia masinii, insa exista o componenta la fel de importanta ce trebuie analizata inainte de a pleca la orice drum, fie el pe distanta scurta sau lunga. Mai exact, setul de anvelope auto. Ele sunt contactul pe care masina il are cu asfaltul, prin urmare forma si starea lor este cruciala are un impact ridicat asupra sigurantei masinii.

Cum se verifica anvelopele:

  • verificati flancul cauciucurilor

Flancul pneurilor este un bun indicator asupra starii lor. Daca depistati taieturi majore, galme sau microfisuri din cauza expunerii indelungate la razele soarelui, este important sa cumparati o alta anvelopa, riscul de explozie crescand considerabil daca forma flancului este deformata. Acest aspect este ignorat de majoritatea soferilor, neluand in considerare taieturile sau deformarile de pe flanc, insa cazul exploziilor cauzate de galme ce nu au mai putut tine presiunea la viteza ridicata sunt comune. Nu va riscati viata

  • verificati inaltimea profilului

In perioada iernii in special, inaltimea profilului este esentiala pentru un condus sigur si lipsit de evenimente. Cu cat profilul este mai inalt, cu atat poate taia mai usor zapada si riscul de a ramane impotmolit este redus. Legislatia auto in vigoare stipuleaza de asemenea ca inaltimea minima acceptata a unor anvelope este de 1.6 mm. Sub acel prag, anvelopele devin nesigure si sunteti amendati daca sunteti depistati cu cauciucuri sub acel prag de inaltime a benzii de rulare.

  • verificati roata de rezerva

Este important sa inspectati roata de rezerva pentru ca sa fiti pregatiti in cazul unei pene neasteptate. Verificati presiunea din ea, daca cauciucul prezinta defectiuni sau are o durata de viata peste 10 ani si trebuie schimbat. Roata de rezerva trebuie mereu sa fie in stare buna pentru a fi folosita in caz de urgenta.

Prin urmare, exista o serie de aspecte de catre trebuie sa tineti cont inainte de a pleca la drum daca doriti sa evitati incidentele neplacuta din cauza starii anvelopelor. Daca depistati defecte la setul de anvelope auto si sunteti nevoiti sa achizitionati altele, va recomandam sa optati pentru anvelope online.