fbpx

“INSOFT INternship” –program de stagii pentru tinerii talentați

INSOFT Development & Consulting organizează o nouă ediție a programului “INSOFT INternship” în cadrul căruia studenții din anii terminali și masteranzii facultăților cu profil tehnic au ocazia să devină membri ai departamentelor operaționale din cadrul companiei.

Programul “INSOFT INternship” are ca obiectiv familiarizarea studenților și masteranzilor cu cele mai moderne soluții IT, aplicate practic, în proiecte aflate în dezvoltare. Anual, în cadrul acestui program vor beneficia de instruire practică tineri ce vor avea șansa de a demonstra că merită să facă parte din echipa INSOFT.

“INSOFT INternship” oferă studenților posibilitatea de a efectua un stagiu de pregătire centrat pe aplicarea și aprofundarea cunoștințelor acumulate pe parcursul anilor de studiu și, în același timp, pe dezvoltarea abilităților personale și profesionale. Astfel, stagiarii sunt integrați în cadrul echipelor deja existente și au oportunitatea de a intra în contact cu mediul de lucru de zi cu zi pentru a câștiga experiența rolurilor într-un proiect real.

În cadrul INSOFT, stagiarii au ocazia să dobândească și să acumuleze noțiuni specifice în interiorul echipelor de profesioniști din diverse departamente. Valoarea adăugată a programului “INSOFT INternship” este dată de standardele înalt calitative ale proiectelor de anvergură implementate, pe care studenții și masteranzii le vor putea cunoaște în amănunt și în realizarea cărora își vor putea aduce propriul aport.

Tinerii participanți la programul “INSOFT INternship” sunt selectați pe baza propunerilor rezultate din parteneriatele stabilite de compania INSOFT cu reprezentanți ai instituțiilor din mediul academic. Astfel, primele 2 etape de pregătire a studenților, din anul 2013, se vor derula în parteneriat cu Universitatea Politehnică București și cu reprezentanții programului Stagii pe Bune.

Prin urmare, datorită acordului de parteneriat încheiat cu Universitatea Politehnica din Bucureşti, 30 de studenţi masteranzi vor putea să aplice cunoștințele dobândite teoretic într-un mediu practic, conturat pe domeniul „Securității Informațiilor”. Studenții înscriși în program sunt reprezentanți ai: Facultății de Automatică și Calculatoare; Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației și ai Facultății de Transporturi. Acest Acord de parteneriat s-a elaborat în contextul proiectului „Construieşte-ţi o carieră de succes!”, Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeşte în oameni! derulat de Universitatea Politehnică din București în calitate de beneficiar şi Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” în calitate de partener.

Cei 30 de masteranzi vor fi îndrumați de trei tutori din cadrul INSOFT pe parcursul a 112 ore/student, activitățile fiind derulate preponderent în cadrul Departamentelor de Dezvoltare ale companiei cu sprijinul Departamentului de Consultanță.

Cea de-a doua etapă de stagii se va desfășura pe o perioadă de trei luni, timp în care aplicanții selectați prin intermediul programului Stagii pe Bune vor avea ocazia să învețe ce presupune una dintre pozițiile de Flash Developer, Java Web Developer, Consultant Implementare, Solution Architect sau Presales Engineer, sub îndrumarea colegilor seniori din departamente. În prezent, programul se află în faza de depunere a CV-urilor până pe data de 13 mai, aceasta fiind urmată de recrutare care se va derula în intervalul 13 mai -3 iunie.

Participanții la această inițiativă vor avea ocazia de a obține o recomandare solidă, având în același timp șansa de a pune în practică noțiunile teoretice dobândite în facultate, în cadrul unor proiecte concrete. De asemenea, fiecare stagiar va primi la finalul intervalului de practică o diplomă care să ateste experiența acumulată în această perioadă, iar persoanele selectate vor avea oportunitatea de a începe o carieră în cadrul INSOFT ca angajați full-time sau colaboratori.

Despre proiectul „Construieşte-ţi o carieră de succes!”
Obiectivul proiectului vizează dezvoltarea de competențe și abilități practice pentru un număr de 120 de studenți masteranzi prin dezvoltarea și implementarea unui program integrat constând în stagii de practică în vederea îmbunătățirii asimilării acestora de către piața muncii în domeniul securității informațiilor.
Colaborarea cu INSOFT în proiectul „Construieşte-ţi o carieră de succes!” reprezintă un prim pas în îndeplinirea atât a obiectivului menţionat anterior cât şi a obiectivelor societăţii noastre.

Despre programul Stagii pe Bune
Programul național de stagiatură Stagii pe Bune propune plasarea studenților facultăților cu profil IT&C în stagii de practică, desfășurate pe durata verii, în companiile din domeniul IT&C. Stagii pe Bune 2013 este cea de-a opta ediție a programului prin intermediul căruia studenții celor mai importante centre educaționale IT&C din București, Timișoara, Iași și Cluj au oportunitatea de a pune în practică informațiile acumulate pe perioada anilor de studiu.