fbpx

INSOFT castiga European IT amp; Software Excellence Awards 2016

INSOFT a fost desemnata castigatoare la categoria ISV – Solutii Guvernamentale/Utilitati, pentru proiectul „Solutie inovativa de e-business”. Proiectul sprijina dezvoltarea IMM-urilor din regiunea transfrontaliera romano-sarba, prin dezvoltarea si implementarea in cadrul ADETIM (Agentia de Dezvoltare Economica Timis) a unei platforme informatice interactive, cu rolul de a promova oportunitatile de afaceri, cu precadere la nivelul judetului Timis si a municipiului Vrsac.
Platforma dezvoltata reprezinta o solutie moderna de informare, diseminare a bunelor practici si comunicare si se adreseaza atat institutiilor publice din zona de granita, cat si agentilor economici si publicului larg. Sistemul permite crearea de previziuni socio-economice, conform diferitelor scenarii aplicate, cu o analiza comparativa a eficacitatii lor. Astfel, se pot defini prioritatile in luarea deciziilor si punerea in aplicare a politicii publice, sociale si economice.
Sistemul informatic implementat include urmatoarele module: managementul energetic, al proiectelor de investitii, al documentelor si datelor, componenta specializata drumuri, modelarea proceselor de business, raportare si benchmarking, simularea proceselor stohastice, controlul si managementul financiar al proiectelor si Web GIS.
La cea de-a opta editie a premiilor European IT & Software Excellence Awards au fost inscrise peste 400 de aplicatii din 31 de tari. Castigatorii din acest an au fost selectati dintre cei 86 de finalisti care au reprezentat 21 de tari. Toate companiile castigatoare s-au remarcat prin solutiile dezvoltate, ce aduc beneficii evidente clientilor care provin atat din sectorul privat cat si din cel public.
„Suntem onorati sa fim singura companie din Romania premiata la editia din acest an a European IT & Software Excellence Awards. Obtinerea unei recunoasteri de o asemenea importanta demonstreaza o data in plus valoarea solutiilor noastre. Depunem un efort deosebit in fiecare proiect pe care il implementam astfel incat sa putem oferi clientilor nostri solutii deosebite, care sa ii ajute sa faca diferenta in domeniul in care isi desfasoara activitatea”, a declarat Cristian Aciubotaritei, CEO – INSOFT Development & Consulting.
„Pentru ca atat de multe companii au obtinut punctaje foarte mari, alegerea castigatorilor a fost foarte dificila”, a spus John Garratt, membru al juriului si redactor la IT Europa. „Este fascinant de observat cum aplicatiile din acest an reflecta schimbarile din industrie. In anii anteriori au intrat in competitie mai multe solutii de cloud si SaaS, iar anul acesta au fost multe solutii bazate pe managementul si analiza datelor. Aceasta este o dovada a faptului ca industria reactioneaza prompt, iar dezvoltatorii de software sunt din ce in ce mai motivati sa furnizeze rezultate clientilor. Aceste premii demonstreaza ca IT-ul merita sa fie considerat un domeniu de succes si este necesara incurajarea investitiilor in ceea ce poate oferi”.
Anual in cadrul competitiei European IT & Software Excellence Awards sunt premiate cele mai bune solutii si proiecte implementate in domenii diverse, iar companiile castigatoare reprezinta exemple de buna practica la nivel international.