Injectiile cu botox mod de administrare beneficii si riscuri

5 octombrie 2015
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

Injecţiile cu botox încep să îşi facă efectul după 24 de ore de la administrare, iar rezultatele se pot vedea după cel mult două săptămâni, timp în care pacientul nu poate să se încrunte sau să zâmbească
Efect secundar neaşteptat în cazul botoxului: provoacă ri¬duri. La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Colegiul Medical Weill Cornell din New York, citează cotidianul britanic "Daily Mail".
Potrivit oamenilor de ştiinţă, în mod ironic, injectată repetat sau de către neprofesionişti, toxina botulinică poate avea ca efect secundar apariţia de noi riduri. "Practic, paralizarea unora din¬tre muşchii faciali face ca alţii să de¬vină mai proeminenţi, preluând din funcţii", spune dr. David Becker, coor¬donatorul cercetării. Specialistul completează că faţa tot găseşte posibilitatea de a se exprima, folosindu-se de alţi muschi, netrataţi cu botox, ceea ce duce în timp la apariţia mai multor riduri. Dr. Becker precizează că cele mai multe astfel de riduri apar pe nas, care ajunge să se încreţească. Zona ochilor este şi ea destul de pretenţioasă atunci când vine vorba de injectarea cu această substanţă.
Medicul chirurg estetician Călin Doboş spune că prin dispariţia unor riduri de pe zonele tratate cu botox, devin mai vizibile ridurile din alte zone unde nu s-a făcut nimic. "De aceea e bine ca abordarea feţei să fie una cât mai cuprinzătoare, mai completă: botox pentru riduri din partea de sus a feţei, iar acidul Hyaluronic pentru şanţuri şi buze, iar tratamentele faciale cu laser sunt ideale pentru textura pielii. În aceste circumstanţe, tratând toată faţa şi componentele ei, nu vor mai apărea diferenţe între zone tratate şi cele netratate", recomandă dr. Doboş.

Intervenţia poate duce la apariţia depresiei

Mai mult, persoanele care recurg la injecţii cu botox pentru a-şi păstra tânăr aspectul facial riscă să devină depresive, susţin autorii unui studiu britanic.Oamenii de ştiinţă spun că aceste injecţii, pe lângă faptul că umplu golul ridurilor pentru o scurtă perioadă de timp, blochează capacitatea muşchiului de a fi mobil. Astfel, pacienţii care recurg la această metodă de înfrumuseţare nu îşi mai pot exprima sentimentele folosindu-se de mimica feţei. "Faptul că reuşim să mascăm expresiile negative nu ne face rău, dar atunci când nu putem zâmbi sau râde, aşa cum o făceam înainte, ne creează o stare de anxietate", explică dr. Judith Grub, coordonatorul studiului. Participanţii la cercetare au fost persoane care au recurs la botox. Subiecţii au fost rugaţi să privească diferite imagini, după care trebuiau să completeze un chestionar despre ceea ce simţeau referitor la fiecare imagine în parte. În acelaşi timp, subiecţii trebuiau să scrie la fiecare imagine în parte dacă zâmbesc sau se încruntă.
Injecţiile cu botox încep să îşi facă efectul după 24 de ore de la administrare, iar rezultatele se pot vedea după cel mult două săptămâni. Pentru păstrarea aspectului tânăr este indicat reinjectarea cu botox o dată la aproximativ patru sau şase luni, în funcţie de particularităţile pacientului.
Un tratament cu toxină botulinică costă între 250 şi 400 de euro.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram