fbpx

Ingrijirea masinii

Masina este un obiect de care toti avem nevoie. Unii dintre noi conducem, altii ne bazam pe mijloace de transport in comun sau pe un membru al familiei sa ne conduca. Ceea ce este cert insa, este ca toti folosim o masina. Daca ai o masina personala, treburile sunt destul de complicate. Aceasta trebuie sa fie ingrijita, trebuie sa beneficieze frecvent de controale si trebuie sa fie aleasa cu mare atentie, in asa fel incat sa nu ajungi foarte repede pe mana unui magazin de piese auto. Este adevarat ca exista si magazine de piese auto cu preturi foarte mici, cum ar fi Piese-Auto.ro sau pieseshop.ro , ce rost are insa sa dai niste bani pe piese auto, cand iti poti ingrji masina.

Ce trebuie sa faci, asadar, pentru apreveni defectarea masinii?

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca ii faci toate reviziile, reparatiile curente si reparatiile capitale. De asemenea, trebuie sa o controlezi zilnic si sa o speli ori de cate ori ai ocazia. Praful poate sa fie un dusman feroce pentru piesele auto si poate conduce spre rugina sau chiar spre erodare.
Ingrijirea zilnica a masinii. Aceasta presupune verificarea caroseriei, pentru a descoperi eventualele degradari prin accidentare sau coroziune, verificarea anvelopelor, verificarea sistemului de semnalizare sau verificarea sistemului de iluminare. De asemenea, este bine sa verifici eventualele scurgeri de lichide, fie ca este vorba despre ulei de motor, lichid de racire sau lichid de frana.

Spalarea masinii. Pentru spalare trebuie sa apelezi la o firma specializata in asa ceva. DAca alegi sa te ocupi de unul singur, asigura-te ca speli cu solutii speciale pentru masini si ca acoperi fiecare parte a masinii: caroserie, roti si interior.

Revizia tehnica de gradul 1. Este o revizie tehnica complexa, care trebuie sa se faca o data la 10 000 de km parcursi. Acesta trebuie sa contina o verificare a motorului, o verificare a suspensiei, a directiei si sistemului de franare si a caroseriei. La fiecare 30 000 de km revizia tehnica trebuie sa fie ceva mai complexa, asadar, lucrarile sunt mult mai laborioase, implicand demontarea masinii, curatarea fiecarei piese in parte si reglarea tuturor sistemelor.

Pe langa aceste revizii, trebuie sa mai faci si revizii tehnice sezoniere,insorite de reparatii curente sau ocazionale. Este clar, asadar, ca masina necesita o ingrijire speciala. Daca vrei sa fii posesorul unui automobil asadar, trebuie sa iti faci timp si un buget serios pentru el.