Ingredientele de baza din pasta de dinti

Pasta de dinti are o istorie mai veche decat ati putea crede. Civilizatiile antice foloseau un amestec din cenusa, coji de oua maruntite si pulbere de calcar pentru a curata dintii. Pasta de dinti moderna nu contine niciunul din ingredientele originale, insa tot ce contine ajuta la indepartarea resturilor alimentare de pe suprafata dintilor, la eliminarea placii bacteriene si intareste smaltul dintilor. Are aceste super puteri datorita ingredientelor inscrise pe tub, motiv pentru care merita studiate.

Fluorul este principalul ingredient activ in pasta de dinti, iar beneficiile sale au fost demonstrate de numeroase studii. Acesta este daunator bacteriilor care cauzeaza degradarea dintilor, dar actiunea sa principala este de a se incorpora in structura dintilor (smalt si dentina), facand-o mai rezistenta la atacul acid al bacteriilor. Fara fluor in pasta de dinti, prevenirea cariilor este profund limitata. Foarte putini oameni acorda suficient timp periajului astfel incat acesta sa fie eficient in lipsa fluorului.

Agentii abrazivi elimina petele si reziduurile de mancare, precum si pelicula lipicioasa care se formeaza intotdeauna pe dinti. Scopul este acela de a curata dintele eficient, dar nu intr-un mod atat de dur incat sa deterioreze smaltul dintelui sau dentina.

Humectantii sunt compusi organici care mentin apa si ajuta pasta de dinti sa isi mentina umiditatea chiar si atunci cand este expusa la aer.

Agentii de ingrosare ajuta la mentinerea omogena a amestecului intr-o pasta sau un gel si il stabilizeaza in aceasta forma. Acestia ofera textura si fluxul specific al tuturor pastelor de dinti.

Aroma, colorantii si agentii de indulcire fac ca pasta sa fie placuta din punct de vedere vizual, gustativ si olfactiv, si tot ei ofera senzatia unei guri curate si a unei respiratii proaspete.

Se mai adauga si agenti antibacterieni, foarte utili in procesul de reducere a bacteriilor care se formeaza in mod constant pe dinti si pot provoca, in cele din urma, carii dentare, gingivite si alte boli daca nu sunt curatate in mod regulat.

Sunteti in cautarea unui dentist bun? Elveto Dent, cabinet stomatologic in sector 2, este locul ideal pentru a primi sfaturi actuale si documentate

dentist bun

Detergentii din pasta creaza o actiune de spumare care ajuta la reducerea tensiunii pe suprafata dintilor si face curatarea mai usoara. Conservantii impiedica inmultirea microbilor din compozitia poastei, iar agentii de albire actioneaza asupra petelor pentru a le elimina.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre pasta de dinti sau daca sunteti in cautarea unui dentist bun, Elveto Dent, cabinet stomatologic in sector 2, este locul ideal pentru a primi sfaturi actuale si documentate. Accesati https://cabinetstomatologicsector2.ro/ si explorati posibilitatile pe care le ofera aceasta locatie!