Informatii utile despre hipertensiunea arteriala partea a III a

27 iulie 2012

Ce este tensiunea arteriala?

Tensiunea arteriala reprezinta forta cu care sângele curge prin peretii arterelor. Tensiunea arteriala isi modifica valorile in mod constant pe parcursul unui ciclu cardiac.
De-a lungul acestui ciclu cea mai mare valoare a tensiunii arteriale se numeşte Tensiune Arteriala Sistolica; iar cea mai mica se numeşte Tensiune Arteriala Diastolica.
Ambele citiri, cea Sistolica si cea Diastolica, sunt necesare pentru a permite medicului sa evalueze statusul tensiunii pacientului.

Ce sunt bataile neregulate?

O bataie de inima neregulata reprezinta un ritm al bataii care variaza cu mai mult de 25% fata de un ritm normal, depistata in timpul masurarii tensiunii arteriale sistolice si diastolice.

Ce este aritmia?

Aritmia este o conditie in care ritmul batailor inimii este anormal, datorita neajunsurilor din sistemul bio-electric care dirijeaza bataile inimii. Simptomele specifice sunt: batai de inima sarite, contractii premature, puls foarte rapid (tahicardie) sau foarte lent (bradicardie).

De ce este indicat sa masuram tensiunea arteriala acasa (la domiciliu)?

Sunt multi factori care pot influenta tensiunea dumneavoastra arteriala, cum ar fi activitatea fizica, anxietatea sau perioada din zi. Este posibil ca o singura masurare sa nu fie suficienta pentru a stabili un diagnostic precis. De aceea va recomandam sa încercati sa va masurati tensiunea arteriala in aceeaşi perioada a zilei, cu scopul de a obtine o indicatie clara cu privire la posibile schimbari ale acesteia. Tensiunea arteriala este de obicei mai scazuta dimineata si creste dupa-amiaza si seara. De asemenea este mai scazuta in timpul verii si mai crescuta iarna.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram