Informatii importante pentru atunci cand te muti

Exista o multime de Sfaturi utile pentru mutari pe care le gasesti peste tot pe internet. Atunci cand esti pus in fata actiunii de a te muta insa, multitudinea de informatii poate sa te incurce, mai mult decat sa te ajute. Este motivul pentru care este ideal sa fii organizat si sa ai bine conturate idelie pe care trebuie sa le urmezi. Printre cele mai importante sfaturi, se numara urmatoarele:

Alege cu atentie firma care te ajuta cu mutatul

Exista servicii bune si servicii mai putin bune in acest sens. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa afli cu exactitate de ce ai nevoie. O relocare de firma poate sa fie diferita de o mutare de mobila dintr-o locuinta in alta. Daca stii cu exactitate ce vrei, cautarea firmei trebuie sa se bazeze pe urmatoarele criterii:

  • Numarul si marimea masinilor cu care transporta marfa
  • Asigurarea de care dispune. Este extrem de important ca firma la care apelezi sa fie asigurata. In felul acesta, in momentul unui incident vei avea garantia unor despagubiri;
  • Feedback din partea clientilor. Un alt element esential este relatia pe care firma o are cu proprii clienti. De cele mai multe ori, niste servicii de calitate rezoneaza intr-un feedback bun pe forumuri sau pe site-uri de profil. Chiar si o firma fara feedback poate sa reprezinte un serviciu de calitate. Este bine sa te feresti, totusi, de cele cu feedback negativ;
  • Transparenta serviciilor. Este bine sa alegi un furnizor de servicii care iti spune inca de la inceput toate costurile si toate actiunile pe care le va intreprinde pentru a-ti muta mobila.

Organizeaza cu mare atentie obiectele pe care vrei sa le muti

Organizarea este foarte importanta in orice domeniu. Atunci cand vrei sa te muti, este cu atat mai importanta, in conditiile in care te poate scuti de o multime de pierderi. Daca vrei sa mearga totul ca pe roate, nu neglija urmatoarele aspecte:

  • Achizitioneaza cutii. Cutiile sunt extrem de utile, deoarece permit o mutare in siguranta chiar si pentru cele mai fragile obiecte. Daca nu vrei sa investesti foarte multi bani, poti sa mergi la un magazin care aduce zilnic marfa, deoarece ti le poate oferi gratuit;
  • Noteaza-ti si numeroteaza fiecare obiect. Atat la ambalare, cat si in momentul in care organizezi obiectele in noua locatie, trebuie sa ai o ordine deplina. Din acest motiv este bine ca fiecare produs sa fie numerotat.
  • Asigura-te ca transportul cutiilor este corect si ca toate obiectele sunt in siguranta. Ziare, folii cu bule si sageti desenate pe cutii, toate pot sa duca la un transport in siguranta. In lipsa lor, piesele fragile pot sa isi piarda din integritate pe drum.

Calculeaza cu atentie timpul

Cel mai important bun al nostru este timpul. Acesta reprezinta bani, reprezinta distractie, relaxare si in general, tot ceea ce ne face sa ne simtim bine. Cu siguranta nu vrem sa il pierdem, asadar, este bine sa il organizam bine atunci cand ne mutam. Noteaza-ti intr-o agenda fiecare pas si incearca sa elimini timpii morti ce apar in timpul mutarii. Stabileste cu exactitate o ora la care firma de mutari va veni pentru a prelua obiectele, incearca sa le ai toate gata ambalate atunci si fa totul cat se poate de organizat!