Influenta factorilor de mediu asupra cresterii plantelor

seminte de legume

Ati fost vreodata curios daca tipul de sol influenteaza modul in care cresc plantele? Niste cercetatori au avut aceasta curiozitate si au plantantat cinci seminte de soia la o adancime de 2.5 centimetri, in vase separate, cu diferite tipuri de sol. Dupa plantare, toate ghivecele au fost plasate in fata geamului, astfel incat au primit lumina in mod egal. Apoi, plantele au fost etichetate si udate in fiecare miercuri si sambata cu o cana de apa calduta. O data la cinci zile se inregistra progresul plantelor, timp de o luna. Inainte de exeriment, ipoteza a fost ca boabele de soia s-ar dezvolta mai bine in solul agricol decat in solul de ghiveci. Dupa 30 de zile, inaltimea plantelor din solul de camp era de aproape 50 de centimetri, pe cand cea a plantelor din sol cumparat special pentru ghiveci era de 16 centimetri. In concluzie, ipoteza s-a dovedit a fi corecta.

Acest experiment arata cat de important este solul in cresterea si dezvoltarea plantelor. In zilele noastre, analiza solului este o necesitate, tocmai pentru a afla informatii pretioase si precise cu privire la componenta fizica si chimica a terenului. Aceste informatii ajuta la optimizarea ingrasamintelor organice sau anorganice oferite solului in vederea corectarii carentelor.

Pe langa sol, viata plantelor este influentata si de catre temperatura care variaza de la o zona la alta a Pamantului, dar si de la o zona la alta a tarii. O puternica influenta asupra plantelor o are si lumina, intrucat unele plante sunt mai active noaptea, iar altele ziua. De asemenea, nu este de neglijat nici influenta apei asupra solului. Aceasta faciliteaza cresterea plantelor, iar lipsa ei inseamna lipsa de viata.

Regalfermierul.ro | un ajutor de nadejde pentru gradina dumneavoastra

echipamente pentru sere si solarii

Daca conditiile de mediu sunt prielnice plantei, atunci aceasta se va dezvolta armonios, avand un rod bogat. Magazinul Regal Fermierul este locul in care puteti cumpara seminte de legume si fructe care sunt potrivite factorilor de mediu din tara noastra. Doar accesati https://www.regalfermierul.ro/, cautati semintele pe care doriti sa le cresteti in sezonul urmator si comandati-le pentru a fi sigur ca veti avea parte de cea mai buna recolta. Pe langa acestea puteti cumpara echipamente pentru sere si solarii sau sisteme de irigatii, astfel incat totul sa fie bine pus la punct in vederea unui succes total!