Industrii in care osmoza inversa este indispensabila

Osmoza inversa industriala

Procedura de osmoza inversa este utilizata pentru a produce apa purificata pentru sistemele de apa menajera, boilere industriale, prelucrarea alimentelor si a bauturilor, a cosmeticelor, in productia farmaceutica, desalinizarea apei de mare si in multe alte aplicatii industriale. Industriile se bazeaza pe o aprovizionare continua cu apa de mare puritate pentru a-si indeplini misiunea. Apa pura este adesea produsa la fata locului, pornind de la apa bruta si eliminand din ea diverse impuritati, inclusiv biologice, gaze si, cel mai adesea, solide dizolvate. Osmoza inversa este adesea o parte a unui sistem complet de tratare care include pre-tratare si post-tratare prin schimb de ioni.

Industriile care se bazeaza pe abur ca forta motrica pentru turbine, o sursa de energie pentru incalzire sau prelucrare a produselor, stiu ca solidele suspendate si dizolvate in boilere pot duce la defectarea tubului. Calitatea slaba a apei creste consumul de energie, reduce calitatea si puritatea aburului si poate reduce si rata de productie, dar si calitatea produsului. Includerea sistemelor de osmoza inversa industriala in circuitul de preparare a apei de alimentare a cazanelor pentru inlocuirea sau schimbul de ioni, mareste fiabilitatea productiei si reduce in mod semnificativ costurile de functionare si intretinere.

In domeniul productiei farmaceutice, apa potabila furnizata de municipalitatea locala nu este suficient de pura. Specificatiile acestor produse necesita apa fara bacterii si substante organice, cu niveluri reduse de solide dizolvate. Primul pas in acest demers este osmoza inversa care ofera apa ultra pura, ideala pentru a prepara medicamente.

Apa de inalta puritate este un ingredient critic si in industria de prelucrare a alimentelor si bauturilor. Nu numai ca este fundamentul evident al industriei de apa imbuteliata, dar este, de asemenea, importanta in productie de bere si a altor bauturi alcoolice. Procesarea carnii, precum si producerea de alimente proaspete si ambalate necesita apa pura. Numai apa care a trecut prin procesul de osmoza inversa poate satisface toate aceste nevoi.

Osmoza inversa | www.hidroinstal.ro

Pentru procurarea de echipamente pentru osmoza inversa industriala, dar si a altor elemente necesare procedurii de purificare a apei, cum ar fi antiscalant, membrana pentru osmoza inversa, de mare folos va poate fi compania Hidro Instal care furnizeaza si monteaza astfel de instalatii. Pe site-ul http://www.hidroinstal.ro/ veti gasi mai multe detalii relevante despre toate serviciile oferite!