fbpx

Incep cursurile de formare in managementul calitatii a evaluatorilor si furnizorilor de instruire

Timp de doua luni, peste 1.125 de participanti din toata tara se vor implica intr-un valoros transfer de cunostinte si bune practici privind pentru aplicarea mecanismelor de asigurare a calitatii in formarea profesionala continua, alaturi de experti si specialisti renumiti la nivel national si european in domeniul evaluarii competentelor profesionale si al sistemelor de management al calitatii. Cursurile au ca principal obiectiv dezvoltarea competentelor participantilor pentru a putea:
• evalua programele de formare profesionala care urmeaza sa fie autorizate sau reautorizate in contextul cerintelor Cadrului European de Referinta privind Asigurarea Calitatii in formarea profesionala continua si a sarcinilor ce revin Romaniei, ca stat membru al UE, cu privire la aplicarea Recomandarii Parlamentului European si a Consiliului din 18.06.2009;
• implementa în cadrul firmelor de formare profesionala a adultilor un nou sistem de management al calitatii (SMC), bazat pe instrmente si proceduri standard.
In cadrul acestor cursuri, concepute preponderent pe transfer practic de know-how, participantii vor avea posibilitatea sa inteleaga si sa adopte noul model de management al calitatii elaborat de expertii proiectului CALISIS. Din echipa de specialisti fac parte si formatori pregatiti in perioada 30 mai – 9 iulie a.c., la Bucuresti, in vederea dezvoltarii unor noi competente privind SMC in formarea profesionala a adultilor.
Participantii vor beneficia gratuit de intreg suportul informativ necesar pentru înţelegerea SMC CALISIS: documente generale, proceduri, instrumente de lucru – regulamente, chestionare, ghiduri de aplicare, coduri deotologice etc. Cu ajutorul aplicaţiilor şi exerciţiilor în grupe de lucru sau a exemplelor de buna practica, acestia vor fi capabili sa evalueze sau sa implementeze noul SMC elaborat la standardele cerute de UE.
La sesiunile de formare au fost invitati sa participe specialistii evaluatori din listele Comisiilor de Autorizare Judetene si a Municipiului Bucuresti si reprezentanti ai furnizorilor de formare profesionala autorizati. Programul se va finaliza cu un certificat de absolvire.
Cursurile se vor desfasura in orasele Brasov, Sinaia, Cluj, Constanta, Iasi, Craiova, Timisoara, Bucuresti si Sibiu dupa urmatorul calendar:

BRASOV: 17 – 22 octombrie
Hotel Aro

SINAIA: 17 – 22 octombrie
Hotel Rowa Dany
Hotel Arca lui Noe
Hotel Cota 1400

CLUJ: 24 – 29 octombrie; 31 octombrie – 5 noiembrie
Hotel Paradis
Hotel Univers T

CONSTANTA: 24-29 octombrie; 31 octombrie – 5 noiembrie
Hotel Palas

IASI: 7 – 12 noiembrie; 14 – 18 noiembrie
Hotel Unirea

CRAIOVA: 7 – 12 noiembrie; 14 – 18 noiembrie
Hotel Emma West
Hotel Europeca
Hotel Jiul

TIMISOARA: 21 – 26 noiembrie; 5 – 9 decembrie
Hotel Timisoara

BUCURESTI: 21 – 26 noiembrie; 5 – 9 decembrie
Hotel Minerva
Hotel International

SIBIU: 12 – 17 decembrie
Hotel Imparatul romanilor

SINAIA: 12 – 17 decembrie
Hotel Rina

Informaţii suplimentare cu privire la conţinutul si stadiul de implementare a proiectului CALISIS: www.cnfpa.ro/calisis.
Contact echipa de proiect:
P-ţa. Valter Maracineanu nr. 1-3, Intrarea B, etaj 2, cam. 183, Sector 1, Bucuresti
Tel: 031.410.05.46 interior 341, 342 sau 348, Fax: 315.78.55, E-mail: calisis@cnfpa.ro