Bolile alimentare sunt extrem de des intalnite si sunt cauzate de tot felul de bacterii si microorganisme care se regasesc pe alimente. Cei mai sensibili la bolile alimentare sunt copiii mici, femeile insarcinate, persoanele de peste 65 de ani sau persoanele cu un sistem imunitare foarte slabit.
Din fericire, traim intr-o perioada in care toate bolile alimentare pot fi prevenite printr-o igiena cat se poate de buna. Daca in cazul mancarurilor gatite microorganismele dispar prin procesare termica, in cazul fructelor si legumelor singura varianta de a elimina riscurile este prin spalare.
Chiar daca iti speli cu strictete fructele si legumele inainte de a le consuma, riscurile nu dispar. Anumiti agenti patogeni cum ar fi E.Coli, Salmonella, sau Stafilococul auriu pot sa ramana pe suprafata fructului chiar si dupa ce acesta este trecut printr-un jet de apa. Tocmai de aceea, este bine sa urmezi cativa pasi inainte de a consuma cruditati:
Regulile nu sunt grele, iar eficienta respectarii lor poate sa fie una extrem de mare, mai ales daca se foloseste Scallo-p. In cazul in care nu le respecti, riscurile sunt uriase. Zilnic, oamenii risca sa ingereze aproximativ 14 pesticide de pe alimentele pe care le consuma, ceea ce poate duce la aparitia unor boli mai mult sau mai putin grave. Tocmai din acest motiv, atentia este cea mai importanta.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro