Incearca sa previi problemele de sanatate aparute din cauza alimentatiei! Iata cum!

Bolile alimentare sunt extrem de des intalnite si sunt cauzate de tot felul de bacterii si microorganisme care se regasesc pe alimente. Cei mai sensibili la bolile alimentare sunt copiii mici, femeile insarcinate, persoanele de peste 65 de ani sau persoanele cu un sistem imunitare foarte slabit.

Din fericire, traim intr-o perioada in care toate bolile alimentare pot fi prevenite printr-o igiena cat se poate de buna. Daca in cazul mancarurilor gatite microorganismele dispar prin procesare termica, in cazul fructelor si legumelor singura varianta de a elimina riscurile este prin spalare.

Chiar daca iti speli cu strictete fructele si legumele inainte de a le consuma, riscurile nu dispar. Anumiti agenti patogeni cum ar fi E.Coli, Salmonella, sau Stafilococul auriu pot sa ramana pe suprafata fructului chiar si dupa ce acesta este trecut printr-un jet de apa. Tocmai de aceea, este bine sa urmezi cativa pasi inainte de a consuma cruditati:

  1. Ai grija la modul in care transporti produsele atunci cand le cumperi. Incearca sa nu le zgarii, in asa fel incat pesticidele si substantele nocive sa nu ajunga in interiorul lor;
  2. Spala produsele sub un jet de apa rece! Desi nu este 100% eficient, poate sa indeparteze pana la 10% din pesticide;
  3. Foloseste Scallo-P. Este un produs inovator care elimina pana la 100% din pesticide si agenti patogeni. Obtinut din cochilii de scoici calcinate, acest produs reuseste sa distruga absolut tot ceea ce este nesanatos de pe fructe si legume. Poti afla mai multe despre Scallo-P pe www.scallo-p.ro , de unde il poti si achizitiona. Atentie! Produsul trebuie sa fie folosit pe toate fructele si legumele, inclusiv pe cele cu coaja tare;
  4. Nu folosi sapunuri sau detergenti de vase pentru a curata fructele si legumele!
  5. Spalarea alimentelor trebuie sa fie facuta chiar inainte de a fi consumate, deoarece in felul acesta se evita reaparitia daunatorilor.

Regulile nu sunt grele, iar eficienta respectarii lor poate sa fie una extrem de mare, mai ales daca se foloseste Scallo-p. In cazul in care nu le respecti, riscurile sunt uriase. Zilnic, oamenii risca sa ingereze aproximativ 14 pesticide de pe alimentele pe care le consuma, ceea ce poate duce la aparitia unor boli mai mult sau mai putin grave. Tocmai din acest motiv, atentia este cea mai importanta.