fbpx

Încălzirea casei cu gaz este în siguranță?

Dacă sunteți interesat de încălzirea cu gaz, costul nu este cu siguranță singurul aspect care vă influențează decizia. Deși este o modalitate din ce în ce mai răspândită de încălzire a casei, la fel de importantă este securitatea locatarilor și, în consecință, calitatea efectuării instalației. Poate fi spulberat mitul conform căruia centralelee pe gaz nu sunt sigure la utilizarea zilnică? Bineînțeles că da! Aruncați o privire la dispozitivele moderne care, atunci când sunt utilizate și întreținute corect, nu au nicio șansă să explodeze sau să provoace intoxicări cu gaze.

Gazul ca metodă de încălzire periculoasă – de unde provine această opinie?

Din când în când, se aude despre un accident sau o catastrofă legată de gaz. Trebuie știut că astfel de situații se datorează de cele mai multe ori unei instalații efectuate necorespunzător sau neglijării controlului și întreținerii periodice. Ventilația necorespunzătoare a încăperilor poate contribui, de asemenea, la accidente, de exemplu, otrăvirea, dar acest risc este valabil pentru orice combustibil sau șemineu.

În ceea ce privește încălzirea pe gaze, prețul instalației este un element la care nu trebuie să se facă economie. Pentru ca sistemul să funcționeze corect și în siguranță, totul trebuie să fie realizat în conformitate cu recomandările producătorului centralei.

Avantajele centralelor moderne pe gaz

În cazul centralelor pe gaz, riscul de otrăvire cu carbon este mult mai mic decât în cazul instalațiilor cu combustibil solid. De acest lucru sunt responsabile elementele standard de siguranță utilizate în acestea. Atunci când este vorba de un recipient cu gaz cu condensare (cameră de ardere închisă), riscul ca monoxidul de carbon să iasă din acesta este aproape egal cu zero.

Centralele moderne pe gaz sunt de obicei echipate cu un sistem complex de siguranță care previne scăderea bruscă a presiunii apei în întregul sistem – dacă acest lucru s-ar întâmpla, este posibil riscul unei explozii. Instalația de gaz în sine este supusă, de asemenea, la numeroase măsuri de protecție.

Sunteți interesat de încălzirea pe gaz? Costul unei astfel de instalații va depinde de prețul actual al materiei prime, de consumul acesteia sau de construcția clădirii, însă rentabilitatea unei astfel de investiții nu este contestată de nimeni. În comparație cu combustibilii solizi, puteți obține de două ori mai multă căldură de la 1 kg de gaz. Deși prețul pentru instalarea unei instalații de gaz de înaltă calitate vă poate descuraja inițial, nu uitați că centralele moderne constituie dispozitive care nu se defectează și sunt 100% sigure.