In inima sunetului cu Body Mind Spirit Magazine

Vă invit în acest weekend să explorăm rezonanţa interioară şi felul în care ne putem armoniza prin propria voce. Vom petrece aceste zile într-un spaţiu frumos – piramida din Snagov a Institutului pentru Dezvoltarea şi Extinderea Conştiinţei, situată într-un peisaj de vis.

Atât tradiţiile mistice străvechi, precum şi ştiinţa modernă, afirmă că întregul proces de creaţie din univers se desfăşoară la nivelul esenţial al energiei care vibrează şi pulsează. „La început a fost cuvântul”, „OM este sunetul primordial al creaţiei”, iată câteva indicii antice despre natura vibrațională a universului pe care acum o recunoaște și știința.

Se crede că, în vechime, sunetul era folosit chiar şi pentru a ridica acele construcţii incredibile precum piramidele, pentru ceremoniile de vindecare, dar şi pentru a chema şi condensa energia în locurile şi obiectele astfel consacrate. Sunetul este un element central în toate tradiţiile şamanice. În Peru, de exemplu, curanderos folosesc icaros-uri, cântece prin care spiritul – conștiența – plantelor poate fi invocat în ceremonii pentru a aduce vindecarea.

Dar cum putem noi, ca oameni moderni, să beneficiem de puterea vindecătoare a sunetului?
Ca nişte radiouri foarte sofisticate, noi trimitem în continuu în „eter” unde de energie, sub forma gândurilor şi emoțiilor noastre, iar universul, drept răspuns, reflectă propria noastră melodie la un nivel cât se poate de concret – realitatea pe care o percepem.
În acest atelier vom face o călătorie adâncă în interior, vom redescoperi acel spaţiu lăuntric tăcut şi plin de viaţă, precum şi felul în care ne putem crea şi transforma vieţile emiţând vibraţii din acest spaţiu.

Vineri seara vom trezi spaţiul de rezonanţă din interior şi vom avea o primă întâlnire cu vibraţiile armonioase prin intermediul cântecelor de vindecare din mai multe tradiţii şamanice.
Sâmbătă ne vom debloca corzile vocale şi spaţiile de rezonanţă din care suntem alcătuiţi, folosind în principal tehnici din tradiţia şamanică siberiană – cântarea guturală. Vom descoperi prin experienţă directă cum se manifestă sunetul la nivel fizic și energetic. Tot în aceeaşi zi vom realiza o conexiune prin sunet cu aspectul nostru spiritual.
Ziua de duminică o vom folosi pentru a practica cele reamintite pe cazuri concrete. Vom transforma în cercul nostru de vindecare prin sunet obstacolele pe care le întâlnesc participanţii, apoi vom privi în ansamblu aplicaţiile posibile ale vindecarii prin sunet la nivel de comunitate. Intenţia este ca fiecare participant să aibă la încheierea atelierului instrumentele necesare evoluţiei spirituale prin sunet şi încrederea că le poate folosi cu succes.

Acest atelier este facilitat de Alexandru Anton, pasionat de vindecarea prin sunet si de reintregirea fiintei interioare prin caile stravechi. El este practician al sistemului de vindecare prin sunet Un-Hun – conceput de doctorul ucrainian Vladislav Matrenitsky şi şamanul siberian din Tuva Nikolay Oorzhak. Tine ateliere de deblocare a subconstientului prin sunet , dupa metode vechi si moderne, pe care le-a imbinat intr-o metoda unica in Romania. Psiholog de formare, si-a descoperit drumul si maniera proprie de impartasire a învățăturilor pe care le-a primit.

CÂND:
Vineri : 20-23
Sambata : 10 -19, cu pauză de pranz
Duminica : 10 – 18, cu pauză de pranz

UNDE:
În piramida din Snagov – IDEC – Institutul pentru Dezvoltarea şi Extinderea Conştiinţei,
str. Voievod Menumorut nr 11 C sat Ciofliceni, SNAGOV

CONTRIBUŢIA: 400 RON (include atelierul şi cazarea). Pentru cititorii revistei Body Mind Spirit Magazine pretul este de 325 ron iar inscrierile se fac la comenzi@bodymindspiritmagazine.ro

MÂNCARE: fiecare este invitat să işi aducă cele necesare de-ale gurii pentru două zile. Avem acces la o frumoasă bucătărie cu sală de mese.

CAZARE: vom dormi în camere şi în piramidă, în funcţie de preferinţe;

SĂ ADUCEŢI CU VOI:
– mâncare pentru două zile;
– izopren şi sac de dormit;
– pernuţă şi patura (dacă e nevoie, pentru meditaţii);
– haine comode
– dacă aveţi: tobă, zuruitoare, alte instrumente muzicale

Cu mult drag,
Mihaela Popa
Redactor sef Body Mind Spirit Magazine