fbpx

In compania clovnilor CliniClowns copii spitalizati incondeiaza oua pentru traditionalele sarbatori pascale

“Este de-a dreptul imbucurator sa observi imaginatia copiilor lucrand in mod constructiv, chiar si intr-un salon de spital. CliniClowns Romania si-a dedicat intreaga activitate acestor mici pacienti, incercand prin tot felul de actiuni tematice sa le imbunatateasca starea psihica in care se afla, sa le dea motivatia de a merge mai departe si de-a privi cu seninatate inspre insanatosire” a declarat Ruxandra Martin, Marketing & PR Manager al Fundatiei CliniClowns Romania.

Workshop-urile dedicate sarbatorilor pascale au fost posibile cu ajutoruI BCR Asigurari de Viata VIG si vor continua pana pe data de 14 aprlie 2012 si in celelalte spitale in care clovnii CliniClowns Romania activeaza: Grigore Alexandrescu, Marie Curie (Budimex), Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului “Alfred Rusescu” (IOMC), Institutul Oncologic “Prof. Dr. Al. Trestioreanu” si Spitalul Clinic de Copii din Brasov, Spitalul Clinic de Copii “Sfanta Maria” din Iasi si Spitalul Clinic Pediatric “Louis Turcanu” din Timisoara. Noutatea activitatilor Pascale din acest an consta in atentia acordata de catre clovnii fundatiei copiilor cu autism.

“Copiii sunt in centrul preocuparilor noastre si pretuim in mod deosebit fiecare actiune care se desfasoara in folosul lor. Cu atat mai mult cu cat este vorba de a sprijini acesti copii si familiile lor sa treaca peste momente de suferinta. E menirea noastra sa le fim alaturi, sa le oferim sansa de a se bucura de lumina si pacea Sfintelor Sarbatori de Pasti, de a-i incuraja sa traiasca firesc, sa lupte si sa depaseasca momentele dificile” – Florina Vizinteanu, Presedinte Directorat

Despre CliniClowns Romania
CliniClowns Romania este o organizatie non-profit prezenta in Romania din anul 1995, al carei scop este imbunatatirea vietii copiilor spitalizati. CliniClowns isi trimite periodic echipa de clovni profesionisti in spitale pentru a vizita copiii bolnavi, pentru a le aduce zambetul pe chipuri si pentru a imbunatati starea psihica a micilor pacienti. Pe langa sesiunile saptamanale, CliniClowns Romania dezvolta si actiuni tematice, cum ar fi Serbarea Bradului de Craciun organizata in anii precedenti, Workshop-ul Martisor cu suflet si zambet de copil sustinut in 2011, “Incondeierea Oualelor” organizata anual cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Paste, etc.

Incepand cu luna ianuarie a acestui an, Fundatia CliniClowns a relansat Campania 2%. Astfel, toate fondurile obtinute din redirectionarea celor 2% din impozitul pe venitul realizat in anul 2011 vor ajuta la extinderea si sustinerea activitatii in cele mai mari orase ale tarii.

Despre BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group
BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group este o companie membra a Grupului Vienna Insurance Group.
Vienna Insurance Group este, cu un rating acordat de Standard & Poor´s de A+ (cu previziuni pozitive), cea mai bine clasată companie conform indicelui bursier ATX al bursei din Viena. Vienna Insurance Group (VIG), cu sediul în Viena, este unul din principalele grupuri de asigurări din Europa Centrală şi de Est. În afara pieţei de origine Austria, Vienna Insurance Group este activă prin participaţiuni în Albania, Bulgaria, Germania, Estonia, Georgia, Croaţia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Republica Cehă, Turcia, Ungaria, Ucraina şi Belorusia. Pe lângă acestea există filiale ale Wiener Städtische Versicherung în Italia şi Slovenia, precum şi ale Donau Versicherung în Italia.
Vienna Insurance Group (VIG) este prezentă pe piaţa austriacă împreună cu Wiener Städtische Versicherung, cu Donau Versicherung şi cu Sparkassen Versicherung.