In anul 2014 SIVECO s a plasat pe locul II in topul furnizorilor de servicii IT din Romania cu o cota de

Conform celui mai recent studiu publicat de International Data Corporation (IDC), pentru 2014, SIVECO ocupa locul II in topul companiilor care furnizeaza servicii IT (IT Services Market), cu o cota de piata de 6%.

Studiul IDC realizeaza cea mai completa radiografie a pietei romanesti de servicii IT si a pozitiei de piata a celor 100 de furnizori de servicii IT ce activeaza in Romania.

Anul trecut, SIVECO si-a mentinut pozitia de furnizor de top pe piata locala a serviciilor IT, dar si pe piata internationala, prin implementarea de solutii informatice verticalizate, integrate si servicii asociate, dedicate clientilor din sferele economice cheie.

„Rezultatele analizei de piata realizate de IDC, unul dintre liderii globali de analiza a pietei IT, confirma faptul ca strategia noastra de afaceri si portofoliul de servicii pe care il avem se sincronizeaza, in timp real, cu cerintele pietei. Astfel, pentru a raspunde necesitatii de mobilitate a clientilor nostri, am adaugat noi functionalitati solutiilor existente si am lansat solutii noi, bazate pe cele recente tendinte si incorporand cele mai noi tehnologii. Mobilitatea a devenit una dintre caracteristicile de baza ale aplicatiilor SIVECO, proiectate si dezvoltate pentru Cloud, livrate in regim Software as a Service (SaaS). Mobilitatea, impreuna cu Cloud-ul, au puterea de a imbunatati performantele companiilor, facandu-le mai competitive si mai inteligente. Companiile care adopta aceste solutii vor avea in anii urmatori un avantaj cert in piata”, declara Florin Ilia, Presedinte si Director General SIVECO Romania.

Cu o pozitie constanta de peste 10 ani pe primele locuri in topul IDC dedicat pietei locale de servicii IT si o expertiza de 23 de ani in industria software, SIVECO raspunde pietei intr-o maniera dinamica si flexibila, implementand in 2014 solutii aflate in tendintele analistilor pietei IT.

Clientii SIVECO beneficiaza de solutii mature dar care au la baza tehnologii moderne si care sunt validate in implementari la nivel mondial. Din faza de consultanta pana in faza de implementare si cea de suport, SIVECO acorda prioritate obiectivelor clientilor sai, focalizandu-se pe pe crearea unei diferentieri competitive, inclusiv prin implementarea de solutii software de tip Enterprise Resource Management (ERM) si servicii aferente.

In 2014, SIVECO a pus accent si pe extinderea activitatii pe pietele externe, prin implementarea unor solutii eficiente de eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness avand in prezent peste 1.500 de clienti in 27 de tari din Uniunea Europeana, Comunitatea Statelor Independente, Orientul Mijlociu si Nordul Africii.

Proiectele implementate pentru organizatii ale Comisiei Europene, unul dintre cei mai exigenti dar si mai stabili beneficiari, au o importanta majora. Astfel, SIVECO a fost singura companie romaneasca selectata sa furnizeze Comisiei Europene servicii IT pe o perioada de 4 ani, in cadrul contractului cadru ESP-DESIS III – cel mai mare contract al Comisiei in domeniul IT. De asemenea, SIVECO furnizeaza servicii si pentru Oficiul pentru Publicatii al Uniunii Europene; Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei; Agentia Executiva pentru Consumatori, Sanatate, Agricultura si Alimente si Directia Generala Sanatate si Consumatori; Eurostat – Institutul de Statistica al Uniunii Europene; Oficiul de cooperare EuropeAid; Banca Europeana de Investitii.

In 2014 au fost contractate numeroase proiecte de cercetare si dezvoltare in care SIVECO este partener. Unul dintre cele mai semnificative este proiectul FP7 – CONCORDE – Development of Coordination Mechanisms During Different Kinds of Emergencies, care are ca scop dezvoltarea unor mecanisme de coordonare utilizabile in diferite situatii de urgenta.

Dintre proiectele internationale de referinta la care SIVECO a participat in 2014 mentionam programul de modernizare a sistemului de invatamant din Emiratele Arabe Unite, introducerea unei vaste librarii digitale pentru sistemul educational din Malta si demararea colaborarii cu Nazarbayev Intellectual Schools, din Kazakhstan. De asemenea, compania a contribuit la implementarea unui sistem IT vamal in Republica Macedonia, ce ofera operatorilor economici multiple solutii tehnice privind schimbul electronic de informatii cu autoritatile vamale si o mai mare flexibilitate in prezentarea declaratiilor vamale.

Avand in vedere tendintele consemnate de analistii pietei IT in materie de generatii viitoare de platforme (3rd platform), pe piata interna, SIVECO a lansat gama de produse SIVECOProject:Cloud, care vine in sprijinul firmelor mari, dar si al IMM-urilor. Aceasta include aplicatii eficiente pentru instruirea personalului – AeL Cloud, gestiunea documentelor – SIVADOC, precum si administrarea afacerilor – SIVECO Applications 2020 si SIVECO Business Analyzer.

Conform IDC, in 2014, piata de servicii IT din Romania a atins 518,77 milioane de dolari, inregistrand o crestere de 1,7% fata de anul precedent. IDC estimeaza o crestere de 1,9% pe an a cheltuielilor pe serviciile IT in Romania in 2015 si un procent mediu de crestere prognozat pentru urmatorii cinci ani la 2,9%, piata ajungand la un total de 597,10 milioane de dolari in 2019.

Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

SIVECO Romania este specializata in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice.

De-a lungul celor peste 23 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.