fbpx

Împreuna Pentru un Mediu Curat în Botoșani

Prin acest proiect, organizatorii reamintesc populației că deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) conțin Mercur, Freon, Plumb, Beriliu dar și alte substanțe toxice care, chiar și în cantități mici, poluează solul, apa, aerul, afectează iremediabil fauna, flora și mediul înconjurător, precum și sănătatea umană. Aceste deșeuri trebuie să fie colectate selectiv inclusiv de către populație, iar punctele de colectare special amenajate în acest sens din orașul Botoșani sunt situate în următoarele locații:
• ASOCIAȚIA nr. 29 (str. T Calimachi, nr. 9 – Tex Club), având program între orele 9:00 – 16:00;
• ASOCIAȚIA nr. 36 (str. Aprodu Purice – în spatele Magazinului Util Gară), având program între orele 9:00 – 16:00;
• ASOCIAȚIA nr. 63 (str. Independenței, vis – a – vis de Serconf), având programul următor: miercuri, între orele 9:00 – 16:00 și vineri, între orele 9:00 – 13:00;
Etapele proiectului sunt următoarele:
Între 31 martie și 13 aprilie, cei care dețin deșeuri de echipamente electrice și electronice mari și voluminoase pot programa împreună cu Urban Serv la numărul de telefon 0231/517.007 și 0747.081.027 preluarea gratuită a acestor deșeuri de către o echipă specializată. Solicitarile în afara programului vor fi preluate la numărul de telefon: 0741 345 661.
În perioada 07 – 18 aprilie, populația se va putea debarasa corect de aceste deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) la punctele de colectare municipale menționate mai sus.
Organizatorii vor recompensa printr-un premiu simbolic, atitudinea și efortul fiecărui cetățean care va preda în proiect printr-o modalitate precizata mai sus deșeuri de echipamente electrice și electronice cu greutatea de cel puțin 10 kg.
Numai printr-un efort comun putem împreună să ne oferim nouă și generațiilor viitoare un mediu curat!

Detalii găsiți aici: http://www.ecotic.ro/proiecte-ecotic/impreuna_mediu_curat_botosani