Importanta ferestrelor intr-o casa

Blocuri noi Baneasa

Imaginati-va ca sunteti in interiorul unei locuinte fara ferestre, fara lumina, fara caldura. Apoi imaginati-va ca sunteti intr-una luminoasa, cu ferestre mari, calda si placuta. Pe care o preferati? In functie de starea in care va aflati este posibil sa alegeti prima varianta si chiar sa va simtiti bine cu aceasta alegere. Insa in majoritatea timpului o atmosfera placuta, luminata natural este de preferat.

Unul dintre motivele pentru care sa cautati case si apartamente cu ferestre mari este acela ca, in special in zilele de iarna cand zilele sunt scurte, ferestrele mari pot permite patrunderea unei cantitati mai mari de lumina, ceea ce reduce consumul energiei electrice pe timpul zilei. Expunerea la lumina naturala este cunoscuta pentru stimularea energiei si a starii de spirit si, in general, da o stare de bine oamenilor, regland ritmul circadian natural, imbunatatind astfel si somnul de noapte.

Ferestrele mari ne pot ajuta sa ne simtim ca si cum am fi in aer liber chiar si atunci cand suntem inauntru. Studiile arata ca vederea luminii naturale are un efect pozitiv asupra sanatatii si bunastarii noastre. Expunerea repetata la natura ajuta la stimularea starii de bine si a fericirii. Frumusetea cadrului natural al naturii poate fi, de asemenea, utilizata ca decor.

In proiectarea ferestrelor mari un arhitect va lua in considerare orientarea casei. Ferestrele mari pot fi doar de imagine, pot avea un rol functional sau o combinatie a celor doua. Avantajul ferestrei de decor este ca nu contine parti care se deschid, prin urmare este mai ieftina decat cea functionala. Avantajul unei ferestre care poate fi deschisa permite o miscare sporita a aerului curat in incapere. O fereastra mare poate fi o combinatie intre cele doua, cu portiuni fixe si unele operabile, in functie de dorinta si posibilitatile spatiului.

Apartamente noi in Baneasa | www.sisesti30.ro

Noile apartamente din complexul rezidential Baneasa Sisesti sunt prevazute cu ferestre mari si functionale care permit atat patrunderea luminii naturale cat si o aerisire eficienta. Vizitati http://www.sisesti30.ro/ si studiati proiectele apartamentelor. Cu siguranta va veti indragosti de cel putin unul din apartamentele noi din Baneasa!