Importanta echiparii bicicletei in mod corespunzator, cu accesoriile potrivite

Achizitionarea unei biciclete nu este suficienta pentru ca pasionatii de ciclism sa fie multumiti cu alegerea facuta. La fel ca si masina, bicicleta necesita atentie si ingrijire. Pentru o viata cat mai lunga a bicicletei si pentru o fiabilitate excelenta, este necesara alegerea celor mai bune accesorii biciclete. Accesoriile si echipamentele pentru ciclism cresc putin pretul investitiei initiale, insa nu trebuie ignorate.

Tipuri de accesorii

Oferta de accesorii biciclete de pe piata include în acest moment:

  • Accesorii antifurt – aceste accesorii, asa cum le recomanda si denumirea, mentin in siguranta bicicleta, o feresc de hoti, chiar si in cazul unei vizite rapide la magazin. Pe piata sunt disponibile mai multe tipuri de accesorii antifurt, cu diferite grade de securitate pentru protejarea mijlocului de transport lasat nesupravegheat. Orice antifurt pentru bicicleta trebuie sa corespunda modelului ales si sa nu poata fi usor fortat de trecatori.
  • Accesorii luminoase – aceste accesorii tin de vizibilitatea bicicletei pe sosea. Intr-un trafic atat de aglomerat si de periculos pe timpul noptii, bicicleta trebuie sa fie vizibila tuturor participantilor la trafic. Accesoriile luminoase functioneaza pe baza de baterii si asigura siguranta biciclistului.
  • Accesoriile de protectie – casca de protectie trebuie sa fie purtata in timpul deplasarii cu bicicleta, pentru a feri ciclistul de posibile vatamari, cauzate de accidente mai mari sau mai mici. Castile pentru bicicleta sunt indispensabile.
  • Recipientele pentru apa/ sistemele de hidratare – aceste accesorii sunt ideale pentru ciclistii care parcurg distante lungi si care trebuie sa isi potoleasca setea. Recipientele pentru apa sunt usor de transportat. Biciclistii mai pot opta si pentru rucsacurile de hidratare, care contin un balon impermeabil cu un pai foarte lung atasat, fara a fi necesara utilizarea mainii sau incetinirea.
  • Accesoriile pentru copii – fie ca este vorba despre un cadru de scaun pentru copii sau despre o remorca/ carucior multisport, care se ataseaza bicicletei, siguranta celor mici este pe primul plan.
  • Accesoriile vestimentare – imbracamintea specifica ciclistilor este esentiala atat la deplasarile mai lungi, cat si la cursele prin oras. Sorturile sau tricourile pentru ciclism, precum si bluzele cu maneca lunga pentru vremea rece, sunt indispensabile.
  • Accesoriile de aparare – aparatorile montate pe bicicleta protejeaza ciclistii, indiferent de vreme sau de traseu.
  • Accesorii de depozitare – sunt momente in care ciclistii au nevoie de bagaje pentru a-si depozita diferite lucruri. Gentile atasate de bicicleta sub scaun, rucsacurile si borseta de bicicleta sunt perfecte!
  • Accesorii diverse – din „trusa” ciclistului nu trebuie sa lipseasca camera de aer de schimb, parghia de montat anvelope si pompa, in cazul unei pene de cauciuc, precum si o trusa mica de unelte, pentru mici ajustari din mers.
  • Accesorii moderne – sunt ciclisti care folosesc computere de bicicleta, pentru a vedea cat de departe au ajuns, cu ce viteza au mers si care a fost timpul necesar parcurgerii unei distante. Ciclocomputerele sunt dispozitive ideale pentru afisarea datelor mai sus mentionate. Unele ciclocomputere moderne au si functie GPS si permit urmarirea rutei pas cu pas.