fbpx

Importanta culorii in sectiile de pediatrie

Uniforme Medicale

Spitalele pot fi un loc infricosator pentru copii, care la randul lor creeaza o bariera de neincredere, teren pe care asistentele trebuie sa-l desteleneasca pentru a putea acorda ingrijirile medicale adecvate. Cu toate acestea, rezultatele cercetarilor recente sugereaza ca asistentele medicale pot face mult bine in ceea ce priveste confortul copiilor prin uniformele pe care le poarta.

In anul 2009 s-a derulat un studiu care a examinat efectul imbracamintei neconventionale multicolore asupra copiilor spitalizati si s-a constatat ca atat parintii, cat mai ales copiii au o perceptie imbunatatita cu privire la cadrele care se imbraca in costume vesele. Acest lucru a condus la sporirea confortului pacientilor din sectia de pediatrie si la sporirea increderii in randul parintilor cu privire la abilitatile asistentilor.

De aici se trage concluzia ca uniforma sau chiar un halat medical colorat, imbunatateste relatia dintre cadrul medical si copil. Acest lucru duce la obtinerea unei intelegeri blande in ceea ce priveste acceptarea tratamentului si a diferitelor proceduri medicale, dar mai ales, contribuie la reducerea anxietatii si fricii.

Desenele vesele sau personajele din desenele animate pot fi folosite ca distragere a atentiei. De exemplu, o asistenta medicala poate solicita unui baiat de varsta scolara sa numere camioanele de pe halat, in timp ce ea isi indeplineste sarcinile de serviciu in ceea ce priveste micul pacient. Copilul va fi mai relaxat si parintele multumit de faptul ca cel mic a colaborat eficient, ca nu este traumatizat de consultatie.

In plus, asistentele medicale pot atenua temerile micilor pacienti si pot imbunatati perceptia lor cu privire la ceea ce se intampla prin comunicarea la nivelul lor, prin descrierea interventiilor folosind termeni si expresii care au o semnificatie pentru ei avand in vedere varsta, dar si prin faptul ca li se va oferi o ocupatie, atentia fiindu-le canalizata inspre o activitate placuta legata de halat.

Uniforme Cherokee | www.medifashion.ro

Incepand cu aceasta luna pe site-ul http://www.medifashion.ro/ se vor putea achizitiona uniforme Cherokee cu licenta Disney, colorate, vesele si inspirationale. De acum angajatii din sectiile de pediatrie vor fi o sursa de bucurie pentru cei mici, iar prin echipamentul pe care-l poarta se vor arata solidari cu pacientii si nevoile acestora nu doar la nivel medical, ci si emotional!