Importanta achizitionarii unui electrocardiograf pentru cabinetul medical de cardiologie

Electrocardiograma este unul din cele mai des intalnite procedee care se efectueaza in cabinetele de cardiologie pentru a se depista afectiuni sau malformatii la nivelul inimii. Inima este unul din cele mai importante organe ale trupului uman si trebuie sa i se acorde o importanta deosebita. Coroborata cu alte analize si interpretata de un medic specialist, electrocardiograma poate salva vieti in adevaratul sens al cuvantului. Pentru dotarea completa a cabinetelor de cardiologie, specialistii recomanda investirea in electrocardiografe performante din oferta magazinului de aparatura medicala https://www.ecomedical.ro/.

Ce informatii ne ofera un electrocardiograf | ecomedical.ro

electrocardiografe

Electrocardiograma este analiza uzuala a starii de sanatate a inimii, efectuata prin intermediul unui electrocardiograf. Este usor de efectuat, ofera informatii importante despre starea de sanatate, nu este invaziva si nici dureroasa, nu necesita pregatire in prealabil si este accesibila in orice spital, clinica sau chiar cabinet medical individual specializat in cardiologie.

Electrocardiograful ofera detalii importante despre starea de sanatate a inimii: frecventa cardiaca, pulsul, patologii de conductibilitate, prezenta unor tahiaritmii sau aritmii. Se poate stabili si daca a avut loc un infarct. Infarctul este determinat la electrocardiograma insa nu poate fi datat cu precizie, se poate aproxima doar perioada de cateva ore sau zile si suprafata afectata. Electrocardiograful ofera si informatii despre afectiuni congenitale precum hipertrofie, dar si despre un dezechilibru electrolitic, pericardite sau buna functionare a unor aparate montate petru corectarea activitatii cordului. Ceea ce inseamna ca fara un electrocardiograf nu se poate stabili starea de sanatate a inimii. Un diagnostic corect al cordului incepe intotdeauna cu o electrocardiograma. In oferta magazinului online sunt incluse electrocardiografe cu 12 canale, cu 6 canale, cu 3 canale portabil sau alte modele usor de folosit si moderne!