Importanta accesoriilor auto de calitate

Fiecare parte a masinii are un rol esential in buna functionare a intregului ansamblu. Pot fi de asemenea alte piese care imbunatatesc buna functionare a masinii si aduc anumite avantaje tehnice atunci cand le aveti montate pe masina. O sa va prezentam cateva accesorii auto care va vor face viata de sofer mai usoara si pot sa va scuteasca de cheltuieli suplimentare in timp, datorita avantajelor pe care le aduc. Aceste accesorii pot fi montate destul de simplu pe masina, chiar daca unul din ele are nevoie de o adaptare tehnica in majoritatea cazurilor. Cele mai avantajoase accesorii pentru orice sofer auto sunt:

Senzorii de presiune auto au devenit obligatorii pe masinile construite noi, asa fiind cerut de uniunea europeana. Senzorii sunt esentiali in special daca aveti montate anvelope run flat, insa isi dovedesc eficienta chiar daca nu aveti acest tip de anvelope. Daca aveti pneuri run flat, anvelopa nu da semnele clasice de pana, lasandu-se pe janta, prin urmare este mai greu sa va dati seama cu ochiul liber ca anvelopa este pe pana, singurul martor fiind senzorii de presiune. Avantajul unor senzori presiune roti se pot vedea si cand nu aveti runflat, putand observa in timpul mersului in bord ca pierdeti presiune si sa stiti ca trebuie sa va indreptati la cea mai apropiata vulcanizare.

Capacele de roti sunt un alt accesoriu important, avand un rol de protectie al jantelor de tabla si aducand o imbunatatire estetica majora masinii. Aspectul protectiei fiind observat in special cand parcati foarte aproape de bordura sau aveti alte socuri mecanice, cand impactul este amortizat de capacele de roti iar janta de tabla nu sufera defectiuni majore. Un set de capace roti aduce doar beneficii dupa montaj, prin urmare nu ezitati sa cumparati un set.

  • prezoane antifurt

Prezoanele antifurt sunt o masura de siguranta suplimentara, in special daca aveti un set de jante auto foarte scumpe si usoare, precum Sparco, OZ Ultrallegera sau Sparco. Daca aveti o investitie majora in masina, este important sa o protejati si sa o securizati pe masura, indiferent daca parcati masina intr-o zona in care nu aveti incredere sau nu.

Aceste trei accesorii enumerate va vor facilita folosirea masinii si chiar vor imbunatati aspectul ei, precum in cazul setului de capace roti. In cazul setului de senzori presiune roti, va fi nevoie de o adaptare tehnica care sa lege senzorii de calculatorul masinii. Investitia este minima in comparatie cu avantajul pe care il veti obtine.