fbpx

Important distribuitor de materiale de constructii din sud vestul tarii a ales sistemele Senior Software

Termoconstruct distribuie si comercializeaza materiale de constructii si executa lucrari de constructii si renovare a locuintelor in zona de sud-vest a tarii. Prin intermediul a 7 magazine de desfacere si 2 depozite, compania acopera judetele Timis, Caras-Severin, Mehedinti si Hunedoara. Investitiile facute recent pentru deschiderea unui nou magazin au dus la o crestere semnificativa a volumului vanzarilor de la inceputul lui 2014 pana in prezent, cu aproximativ 40% mai mare fata de perioada similara a anului trecut.

In conditiile extinderii afacerii, gestionarea eficienta a celor 9 puncte de lucru si a diferitelor activitati desfasurate – distributie, retail, vanzare prin intermediul agentilor de teren, prestari de servicii – necesita existenta unei solutii software complete, care sa permita accesul in timp real la informatii corecte. Astfel, managerii Termoconstruct au decis sa implementeze sistemele integrate ERP, SFA si Business Intelligence de la Senior Software. Modul de lucru online si accesul la o baza de date unica sunt doar cateva dintre avantajele care au contribuit la alegerea solutiilor Senior Software.

“Inca de la inceputul activitatii noastre am simtit nevoia sa implementam un sistem ERP, insa in ultimii ani acest lucru a devenit o necesitate, avand in vedere problemele cu care ne confruntam. Softul cu care operam anterior era depasit de complexitatea activitatilor desfasurate si nevoile noastre de analiza si raportare.
Am ales solutiile Senior Software datorita profesionalismului si flexibilitatii echipei, dar si datorita faptului ca SeniorERP se poate customiza in functie de cerintele fiecarei companii in parte.”, a declarat domnul Samuel Barbu, Administrator Termoconstruct.

Termoconstruct are in vedere optimizarea fluxurilor de lucru interne si dezvoltarea in consecinta a unor relatii durabile cu clientii. Pentru atingerea acestui obiectiv managerii au considerat ca sistemul ERP ales trebuia sa fie usor de utilizat de catre angajati, dar in acelasi timp capabil sa sustina procesele complexe ale companiei. SeniorERP indeplineste aceste conditii deoarece:

• Are o interfata intuitiva care le permite angajatilor sa lucreze mult mai usor in aplicatie si prin urmare riscul de aparitie al erorilor este semnificativ diminuat
• Automatizeaza activitatile repetitive precum emiterea facturilor si a documentelor anexe, generarea documentelor de achizitie samd.
• Gestioneaza un numar nelimitat de informatii referitoare la produse, clienti, preturi, stocuri samd.
• Permite stabilirea unor politici comerciale bine definite – termene de plata, discount-uri – care sunt preluate automat pe documentele de vanzare

Avand in vedere ca Termoconstruct isi comercializeaza produsele si prin intermediul agentilor de pe teren, managerii au ales sa implementeze si aplicatia SFA, disponibila pe smartphone si tableta. Cu SeniorSFA reprezentantii de vanzari vor avea acces in timp real, direct pe dispozitivul mobil, la toate datele referitoare la clienti, produse si stocuri, preturi preferentiale sau politici comerciale. Astfel, in timpul vizitelor la clienti, agentii le pot prezenta rapid cele mai noi oferte si pot prelua si transmite comenzile lor catre sediul central in timp real, datorita integrarii SFA-ului cu sistemul ERP.

“Sistemul SFA ne va ajuta la cresterea vanzarilor si a incasarilor, la gestionarea relatiei cu fiecare client in parte, la urmarirea target-urilor, la maximizarea profitului precum si reducerea timpului de lucru in back-office si cresterea gradului de satisfactie a clientului.”, a adaugat domnul Samuel Barbu.

Pentru a acoperi nevoia de rapoarte relevante si analize usor de realizat si interpretat, Termoconstruct a ales SeniorVisualBI, sistemul Business Intelligence dezvoltat pe platforma Tableau Software, lider mondial in vizualizarea datelor. “Am ales sa implementam sistemul BI pentru ca este vizual, interactiv si ne permite sa analizam in profunzime informatiile, iar dupa cum bine stim, o analiza bazata pe date exacte te ajuta sa iei o decizie rapida si corecta. SeniorVisualBI ne ajuta sa urmarim indicatori referitori la situatia vanzarilor si a incasarilor pe anumite perioade/zone/puncte de lucru/grupe de produse/produse/clienti, volumul cheltuielilor sau al profitului si ne permite sa sesizam imediat orice problema aparuta.”, mentioneaza domnul Samuel Barbu.

Termoconstruct ofera clientilor sai o gama variata de produse ale unor renumiti producatori si distribuitori din domeniul materialelor de constructii, printre care se numara: Baumit, Henkel Romania, Bellplast, Calista, Deutek, Austrotherm, Holcim, Kovostroj, TeraPlast, Duraziv.

Despre SeniorERP:
SeniorERP este cea mai noua platforma tehnologica pentru Distributie, Productie, Servicii si Retail:
• Primul ERP din Romania disponibil SaaS
• Primul ERP din Romania disponibil in Azure – solutia cloud de la Microsoft
• Primul ERP din Romania care a incorporat cea mai noua generatie de interfata, pentru a asigura simplitate in utilizare
• Primul ERP din Romania scris complet in tehnologia .NET 4.0 – care include WCF pentru comunicatie securizata in timp real prin internet si WF pentru modelarea fluxurilor de business conform nevoilor clientilor
• Primul ERP din Romania care a incorporat platforma de analiza a datelor Tableau Software – lider mondial in vizualizarea datelor

Despre Senior Software:
Infiintat in 2003, Senior Software este unul dintre cei mai inovatori jucatori pe piata sistemelor software de management al afacerilor. Companie avand capital integral romanesc, Senior Software dezvolta si implementeaza sisteme informatice de ultima generatie, specializate pe verticale de piata: SeniorERP, SeniorVisualBI, SeniorCRM, SeniorSFA, SeniorWMS si SeniorINVENTORY.

Printre clientii Senior Software se numara:
Walmark Romania, Regency Company, Mirano, Consolight, Multibond Dural, Akzo Nobel Coatings Romania, Phoenix Contact, Rocast, Side Grup, General Parmafood, Apollo Mod Distribution, Koelner Romania, Koelner Bulgaria, Velfina, Dinamic 92 Distribution, S&D Pharma, Immergas Romania, Farmaceutica Remedia, Hofigal, Biochefarm, KG Rulmenti, Felder Gruppe, Vitap Echipamente, Sea-Bell Trading, General Industry, Sentia, Ocean Fish, DDS Group, Romvelia Prodcom, Vitacom Electronics, RIGK Romania, Cord Impex, Marcoser, Gero Tools, Duraziv, Heinrig Distribution, Bitholder, Planoil, Therezia Prodcom, M&M Product, Gomar Electric, Roma..nia, Sipex Company etc.