Implicatiile extractiei molarului de minte – cat de periculoasa este aceasta interventie?

urgente stomatologice non stop din Obor

Molarul de minte se va dovedi, de cele mai multe ori, problematic, acesta fiind extras la doar cativa ani de la eruptie. Eruptia molarului de minte are loc destul de tarziu, dupa varsta majoratului, iar ingrijirea si curatarea lui poate fi destul de dificila. Molarul de minte se cariaza foarte repede si poate provoca dureri puternice pacientilor. De aceea, medicii stomatologi includ serviciul de extractie masea de minte sector 2 in categoria urgentelor stomatologice. Pacientii pot apela la clinica de urgente stomatologice non stop din Obor, la adresa virtuala https://elveto-dent.ro.

Cat dureaza extractia maselei de minte si cat de dureroasa este procedura?

Extractia molarului de minte, contrar credintelor populare, este una dintre cele mai des intalnite si efectuate proceduri dentare, care are ca principal scop eliminarea molarului de minte, care se afla intr-un stadiu avansat de deteriorare. Molarii de minte cresc in partea cea mai interioara a cavitatii bucale, au o dimensiune destul de mare si pot provoca diverse probleme pacientilor, precum infectii si dureri insuportabile.

Extractie masea de minte sector 2 | urgente stomatologice non stop din Obor | elveto-dent.ro

urgente stomatologice non stop din Obor

Extractia molarului de minte se face numai sub efectul anesteziei, nu este deloc dureroasa si, dupa procedura in sine, recuperarea nu dureaza mai mult de cateva zile. Durata de timp necesara proceduri de extractie a maselei de minte depinde de dinte si de dificultatea interventiei chirurgicale. In primele ore de la interventie se vor forma cheaguri de sange, urmand ca in urmatoarele zile sa se retraga umflaturile din cavitatea bucala si din zona obrajilor. Dupa 7 zile, medicul dentist elimina cusaturile, urmand ca rigiditatea si iritarea maxilarului sa dispara treptat.

Accelerarea vindecarii extractiei maselei de minte

Pacientul are un rol foarte important in ceea ce priveste grabirea vindecarii locului extractiei maselei de minte. Acesta trebuie sa tina cont de recomandarile medicului specialist, sa evite periajul dintilor in zona afectata in primele 24 de ore, sa evite consumul de alimente tari si de bauturi calde, sa evite fumatul si alcoolul si sa foloseasca o apa de gura cu afect antiseptic, atat pentru a calma durerea, cat si pentru a pastra rana curata.