Implanturi, proteze dentare si tratamente ortodontice

12 septembrie 2019
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Cariile, accidentele si leziunile cauzate de activitatile sportive sunt doar cateva dintre cele mai frecvente cauze ale pierderii dintilor, dar, datorita stomatologiei moderne, nimeni nu ar trebui sa sufere in urma unui astfel de eveniment. Printre cele mai eficiente moduri de a completa golurile sunt implanturile dentare!

Protezele partiale sau complete au fost multa vreme o solutie pentru dintii lipsa, dar asta nu inseamna ca era lipsita de dezavantaje. Daca nu sunt montate sau fixate bine, pot aluneca si cadea frecvent si pot duce, de asemenea, la ranirea gingiilor. Spre deosebire de dintii naturali, protezele nu stimuleaza maxilarul, ceea ce duce la pierderea osoasa treptata.

Spre deosebire de protezele dentare, implanturile sunt plasate chirurgical in mandibula, sub gingii, radacinile metalice servind drept radacini noi pentru dintii care arata si actioneaza la fel ca cei naturali. Protezele pot fi mai ieftine decat implanturile, dar acesta este singurul avantaj pe care il ofera. Implanturile impiedica pierderea oaselor si raman in loc in timpul vorbirii sau al mestecarii alimentelor preferate si pot fi chiar igienizate ca si dintii naturali.

In functie de cat de sanatoasa este mandibula pacientului, se recomanda implanturi endosteale sau subperiosteale. Implanturile endosteale sunt ideale pentru pacientii cu mandibula sanatoasa. Acestea constau in posturi de titan introduse in maxilar cu o interventie chirurgicala orala. Dupa o perioada de vindecare, o coroana este plasata deasupra.

Pacientii cu insuficient os care sa sprijine un implant endosteal sunt eligibili pentru implanturi subperiosteale, care constau in cadre metalice plasate intre tesutul maxilar si gingie. Posturile sunt adaugate in acest cadru care ofera sustinere suplimentara. Apoi, peste radacina metalica se adauga o coroana care va fi partea vizibila a dintelui.

Implant dentar in Bucuresti | clinica dentara Elveto Dent | elveto-dent.ro

implant dentar in Bucuresti

De obicei, atunci cand un pacient are nevoie de un tratament ortodontic, precum si unul sau mai multe implanturi, aparatul dentar este primul. Acest lucru se datoreaza faptului ca un implant nu se va misca din loc odata ce este introdus in maxilar. Uneori, implantul poate fi plasat inainte sau in timpul tratamentului ortodontic, iar apoi poate fi folosit ca ancora care ajuta dintii naturali sa se deplaseze la locul lor.

Pentru implant dentar in Bucuresti, dar si pentru alte tipuri de tratamente stomatologice, adresati-va specialistilor de la clinica dentara Elveto Dent. Aici veti gasi raspunsuri la toate intrebarile si solutii personalizate pentru orice problema. Doar accesati https://elveto-dent.ro/ si faceti o programare!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram