Implant dentar de zirconiu

In principiu, un implant dentar este facut din titan. Progresele recente in tehnologia implanturilor au permis producatorilor si tehnicienilor dentari sa treaca de la implanturi facut integral din metal, la implanturi partial ceramice, mergandu-se cu pasi repezi catre cele mai noi tipuri de implanturi, cele de zirconiu. Implanturile de zirconiu sunt lucrate din ceramica rezistenta la impact, numita policristal zirconiu tetragonal. Stomatologii experimentati spun ca remediaza numeroase probleme care apar la implanturile traditionale.

Printre avantajele implantului de zirconiu se numara acela ca nu provoaca reactii alergice. Desi titanul este considerat netoxic, unii oameni au reactii alergice. Implanturile de zirconiu sunt hipoalergenice si acesta este un mare avantaj pentru persoanele sensibile. Ani la rand, zirconiul a fost folosit in aplicatii medicale din diverse specializari ale medicinei, rezultatele fiind intotdeauna peste asteptarile pacientilor si a medicilor.

Zirconiul este un material incredibil de puternic, spre deosebire de implanturile de titan, zirconiul ofera un grad mult mai ridicat de rezistenta la zgariere, coroziune si fractura. Acest lucru prezinta un avantaj atat din punct de vedere estetic, cat si de lunga durata pentru pacient.

Zirconiul ofera posibilitatea ca implantul sa fie dintr-o singura piesa, ceea ce inseamna ca nu se acumuleaza bacterii intre componentele implantului, nu patrund lichide sau resturi marunte de mancare. Acest material este biocompatibil, ceea ce duce la gingii mai sanatoase si fara risc de coroziune. Igienizarea este mult imbunatatita, prin urmare si durata de viata a implanturilor fiind mai mare.

Daca aveti nevoie de un implant dentar, ar fi bine sa va ganditi la zirconiu datorita numeroaselor sale avantaje.

Este posibil sa fie materialul perfect pentru dumneavoastra, la fel cum este posibil sa nu fie, de aceea nu ezitati sa accesati http://www.cabinetstomatologicsector2.ro/ , sa luati un contact telefonic si sa stabiliti o intalnire cu un specialist pentru a discuta optiunile care v-ar putea interesa. Personalul Elveto Dent, cabinet stomatologic in sector 2, va sta la dispozitie pentru orice nelamurire.