Imbunatatiri ale Windows 10 cu update-ul 20H1

In cele ce urmeaza va prezentam cateva imbunatatiri ale update-ului 20H1

O experienta de cautare mai rapida in Windows

In actualizarea din luna mai 2019 a Windows 10 s-a urmarit rezolvarea meniului de Start.

Microsoft a facut acest lucru profitand de vechiul indexator de cautare Windows, care ruleaza in fundal si scaneaza fisierele PC-ului pentru a crea o baza de date de cautare.

O cautare in Windows mai rapida

In mod normal, cautarea in Windows va fi mai rapida pe PC-urile pentru dezvoltatori. Indicatorul de cautare Windows va „exclude in mod implicit fisierele comune pentru dezvoltatori, cum ar fi .git, .hg, .svn, .Net si multe altele.” Performantele se vor imbunatati in timp ce compilati si sincronizati codul.

Tipul de HDD in Task Manager

Managerul de activitati Windows 10 afiseaza acum tipul dvs. de disc – SSD sau HDD. Acest lucru face mai usor sa vedeti ce hardware este in computerul dvs. si va poate ajuta sa spuneti ce disc este daca aveti mai multe discuri in sistem.

Aceste informatii sunt afisate in ecranul Performanta. Deschideti Managerul de activitati (Ctrl + Shift + Esc) si faceti clic pe „Mai multe detalii” pentru a o gasi.

Temperatura GPU in Task Manager

Aceasta nu este singura caracteristica noua pe care o primeste Task Manager. Fila de performanta a Task Manager va afisa si temperatura GPU. Presupunand ca aveti o placa grafica cu un driver suficient de nou – trebuie sa suporte modelul de driver WDDM 2.4 – veti gasi aceste informatii si in pagina de stare a GPU in fila Performanta. Acest lucru functioneaza numai cu carduri grafice dedicate.

Aceasta este doar cea mai recenta functie de monitorizare GPU din Task Manager. Actualizarile anterioare au adaugat functii, cum ar fi utilizarea GPU pe proces, afisarea generala a utilizarii GPU, informatiile despre versiunea grafica a driverului, utilizarea memoriei grafice si detalii hardware.

Noul mod Tableta in Windows 10

Windows 10 are un mod clasic pentru desktop si un mod Windows pentru tablete in stil Windows 8 care ascunde chiar si in mod implicit pictogramele barei de activitati. Acest lucru nu satisface prea multi oameni, asa ca 20H1 adauga o noua „experienta pentru tablete”.

Cand utilizati un computer 2-in-1 cu ecran tactil si nu aveti nici tastatura si nici mouse-ul conectate, acesta poate facilita utilizarea interfetei traditionale pentru desktop. De exemplu, pictogramele barei de activitati vor fi mai clar separate, File Explorer va fi optimizat pentru atingere si asa puteti utiliza Windows pe desktop.

Microsoft spune ca acesta nu este un inlocuitor pentru modul Tableta, dar computerele convertibile nu vor mai intra automat in modul Tableta atunci cand scoateti tastatura. In schimb, vor introduce aceasta noua experienta optimizata la atingere. Microsoft este dezactivat pe modul Tablet pe dispozitive 2 in 1 si face usor de utilizat clasicul desktop Windows pe un ecran tactil.