fbpx

Imbunatatirea acusticii spatiilor interioare, cu solutii de tratamente acustice de la Emexon

Nevoia de a asigura o acustica impecabila se resimte mai ales in cadrul studiourilor de inregistrari, precum si a camerelor de repetitie, control room ori a altor spatii ce indeplinesc acelasi rol. Orice incapere care are aceasta menire necesita o izolare fonica si o acustica profesionala, solutia optima in acest sens fiind stabilita dupa o evaluare atenta a nivelului de zgomot si a calitatii sunetului din aceasta. Acolo unde se creeaza efectul de ecou, respectiv cand timpul de reverberatie este prea mare, tratamentele acustice se impun de la sine – in caz contrar calitatea inregistrarilor va fi indoielnica.

In intampinarea celor aflati in cautarea unor solutii eficiente, in echilibru calitativ, vin specialistii Emexon. In cadrul magazinului online https://emexon.ro regasesc cei interesati materialele care vor favoriza rezultate optime

Recomandarea pentru bugete reduse este pentru buretii fonoabsorbanti din spuma poliuretanica special conceputi in acest scop, care se regaseste si in portofoliul magazinului.

Caracteristicile buretetilor fonoabsorbanti de tip cofrat, piramidal, Bass Trap etc recomandati pentruimbunatatirea acusticii prin reducerea timpului de reverberatie

Prezinta proprietati fonoabsorbante bune, se prezinta sub o culoare gri antracit si se deosebesc printr-o flexibilitate crescuta, alaturi de structura specifica de celule deschise a spumei poliuretanice ignifugate.

Se adreseaza spatiilor care necesita imbunatatiri de nivel mediu la nivelul acusticii,. Specificatii in acest sens, cum ar fi clasa de rezistenta la foc sau coeficientii de absorbtie, se regasesc pe emexon.ro, alaturi de alte detalii privind dimeniunile acestora sau tolerantele la debitare

Avantajele buretelui cofrat in tratamentul fonoabsorbant al studiourilor de inregistrari

In comparatie cu alternativele propuse de piata in acest scop, buretele cofrat de la Emexon se deosebeste prin: calitatea spumei poliuretanice, respectiv cea cu celule deschise despre care se amintea anterior, forma profilata, ,  caracteristicile de absorbtie fonica – in cazul buretilor din spuma poliuretanica pentru frecvente medii si inalte, dar si costul redus la care se poate achizitiona.

O alta caracteristica ce face din acest produs o alegere inspirata este si rezistenta pe care o prezinta in contact cu flacarile. Conform EN 13501-1, se incadreaza in clasa de rezistenta la foc: D-s3-d0 (pentru buretele de 2 si 3 cm) si clasa E (pentru cel de 4, 5, respectiv 6 cm).

Montajul se poate realiza cu adeziv acustic de 3 kg (suprafata de acoperire de aproximativ 9 mp), cu adezivul de calitate superioara SABA de 14 kg (suprafata de acoperire de aproximativ 45 mp) sau cu variantele de bureti cofrati sau piramidali cu folie adeziva aplicata pe spatele placii.

Alte aspecte de interes sunt disponbile celor interesati pe emexon.ro.