Imbracaminte de protectie – iata ce trebuie sa stiti despre obligatiile angajatorului legate de acest aspect

IMBRACAMINTE-DE-PROTECTIE

Orice angajator, indiferent de dimensiunea business-ului pe care il administreaza, mai ales daca activeaza in domenii de activitate care pot pune in pericol sanatatea umana, trebuie sa asigure imbracaminte de protectie necesara, dar si de calitate, astfel incat sa indeplineasca toate cerintele in materie de siguranta si securitate a muncii.

Lipsa echipamentelor de protectie sau utilizarea lor neadecvata poate duce uneori la accidente de munca, scaderea productivitatii dar si la amenzi usturatoare pentru cei care nu respecta aceste prevederi legale.

Motivele pentru care angajatorul trebuie sa asigure imbracaminte de protectie angajatilor

Pentru buna desfasurare a activitatilor la locul de munca, angajatorul trebuie sa asigure imbracaminte de protectie dar si incaltaminte adecvata. De asemenea, trebuie sa realizeze instructaje periodice, respectiv dotarea lor cu echipamente de protectie potrivite mediului de lucru in care isi desfasoara activitatea.

imbracaminte de protectieIn plus, angajatorul trebuie sa elaboreze strategii pentru indeplinirea conditiilor de siguranta pe care sa le actualizeze in permanenta, astfel incat toate masurile de siguranta sa fie atinse cu succes.

In ceea ce priveste piesele de imbracaminte de protectie, acestea trebuie sa fie fabricate din materiale de inalta calitate, astfel incat sa se poata obtine protectia de care este nevoie.

Factorii de risc depind de la un mediu de lucru la altul, tocmai de aceea este responsabilitatea angajatorului sa asigure si sa selecteze echipamentele de lucru in conformitate cu necesitatile desfasurarii activitatii. De exemplu, daca este vorba despre munca in aer liber, cele mai potrivite articole de imbracaminte de protectie sunt cele care indeplinesc o serie de conditii precum: termoizolarea, protectia impotriva intemperiilor si rezistenta la umiditate. Impreuna cu o pereche de incaltaminte impermeabile capabile sa ofere protectie, angajatul va putea sa lucreze in cele mai bune conditii.

Pe langa aceste conditii, angajatorul trebuie sa instruiasca angajatul cu privire la sanatatea si securitatea in munca, dar si legat de utilizarea corespunzatoare a echipamentelor de lucru.

MABO INVEST – locul unde puteti achizitiona echipamente si imbracaminte de protectie la standarde superioare

Nici angajatii nu sunt insa scutiti de obligatii, deoarece trebuie sa intretina piesele de imbracaminte de protectie si incaltamintea puse la dispozitie de catre angajator. De asemenea, trebuie sa ia la cunostinta normele de protectie si securitate a muncii dar sa si participe activ la instruirile puse la dispozitie de compania la care lucreaza. O alta obligatie a angajatului este aceea sa colaboreze cu angajatorul pentru o cat mai buna desfasurare a muncii astfel incat sa fie indeplinite toate conditiile esentiale.

Daca sunteti in cautarea unor piese de imbracaminte de protectie sau de incaltaminte, atunci puteti sa apelati cu cea mai mare incredere la Mabo Invest intrucat aici veti putea sa achizitionati la cele mai bune preturi de pe piata echipamentele de care aveti nevoie.

Aici veti gasi imbracaminte de protectie de calitate, fabricate in conformitate cu cerintele diverselor tipuri de activitati.

Va asteptam in magazinul nostru online https://www.maboinvest.ro cu imagini si date tehnice ale produselor, unde categoria de imbracaminte de protectie este structurata astfel: imbracaminte impermeabila, reflectorizanta, salopete si combinezoane, veste, caciuli, sepci, tricouri, imbracaminte de iarna, antichimica, sorturi, imbracaminte anticalorica, speciala si datele noastre de contact pentru a afla informatii suplimentare.


CONTACT:

Adresa: Str. Vasile Alecsandri nr.4, Iasi

Telefon: 0740.253.570 | 0332.102.352

E-mail: office@maboinvest.ro | comenzi@maboinvest.ro