fbpx

Imaginea Americii in comediile de la Comedy Central Extra: oameni urati vedete nesuferite si opinii extreme

Unul dintre serialele care prezinta o realitate americana diferita de perceptia generala a publicului larg este Ugly Americans. Al doilea sezon al comediei animate a debutat, la Comedy Central Extra, pe 19 februarie, la ora 00.05.

Ugly Americans – protagonisti necajiti si monstri care urasc imigrantii

Personajele seriei sunt necajite, iar atmosfera si intamplarile comediei sunt atat de „urate” incat devin savuroase. Focusul pe diferentele din societatea americana, prezentate intr-un stil ciudat si prin intermediul a tot soiul de personaje care mai de care mai diverse, este reliefat inca din titlul seriei – Ugly Americans .

Manhattan-ul din Ugly Americans este sub atacul a tot soiul de monstri – zombi, demoni si ingeri cazuti –, personaje infricosatoare, dar nu extrem de diferite de americanii obisnuiti. De altfel, asemanarea este uneori de speriat: monstri mananca fast food, se uita la televizor in cea mai mare parte a zilei si urasc imigrantii, chiar daca ei insisi fac parte din aceeasi categorie.

America din South Park e narcisista si abunda in hamburgeri si Cola

Viata in South Park abunda in hamburgeri si Cola Light, iar elevii vesnic tineri se imprietenesc cu Christmas Poo si, in pauzele dintre ore, se iau la bataie de placere. Mai mult, elevii au o incredere in sine exagerata, imposibil de potolit chiar si de invatatorul lor, personaj cu multiple personalitati si orientare homosexuala.

In fiecare episod, personajele din South Park parodiaza Statele Unite si pe americani, punand accentul pe „narcisismul” american: Statele Unite sunt locul unde totul e posibil, de la filme hollywoodiene, atacuri teroriste sau cataclisme naturale. In plus, inovatiile si transformarile de natura sa afecteze decisiv intreaga lume, dar si romantismul la apus de soare, sunt posibile, conform serialului, numai in zona Los Angeles – New York – Miami. La fiecare final de episod, South Park vine cu axioma episodului, de obicei o banalitate care sustine ca lumea poate fi un loc mai bun și mai frumos daca oamenii nu mint si prefera mai curand sa ofere flori in loc sa injure.

Drawn Together – o America trista, cu personaje triste, betivi si monologuri rasiste

Nici Drawn Together nu aduce pe ecrane o imagine mai roz a Statelor Unite, ci o lume trista, care apeleaza la vedetele demente ale unui reality show pentru a le arata telespectatorilor America reala.

In Drawn Together, eroul si salvatorul lumii este un betiv, printesa tipica din filme este autoarea unor monologuri rasiste si o tanara artista este mai preocupata sa se culce cu fiecare barbat pe care il are in vizor in loc sa exerseze la chitara.

Telespectatorii din Romania au access la aceasta America diferita din South Park, Drawn Together si Ugly Americans numai prin intermediul Comedy Central Extra .

Despre Comedy Central Extra

In Europa, Comedy Central Extra este prezent in tarile din regiunea Adriatica, Cehia si Slovacia, Irlanda, Moldova, Olanda, Romania si Marea Britanie.

Comedy Central Extra este operat de Viacom International Media Networks si este o televiziune sora a canalului TV de comedie Comedy Central.

In Romania, Comedy Central Extra a fost lansat la inceputul lui 2013 si este distribuit de Romtelecom, RCS & RDS si UPC.

Despre Viacom

Viacom este proprietarul unora dintre cele mai importante branduri media din lume, creatoare de programe TV, filme, filme scurte, aplicatii, jocuri, produse pentru consumatori, social media si alte tipuri de divertisment pentru audienta din peste 160 de tari si teritorii. Reteaua media a Viacom include televiziuni precum MTV, VH1, CMT, Logo, BET, CENTRIC, Nickelodeon, Nick Jr., TeenNick, Nicktoons, Nick at Nite, Comedy Central, TV Land, SPIKE, Tr3s, Paramount Channel si VIVA, care ajung in circa 700 de milioane de locuinte in intreaga lume. Paramount Pictures, cel mai vechi studio de film din Statele Unite, este unul dintre cei mai importanti producatori si distribuitori de filme pentru divertisment. In Europa, Viacom opereaza prin intermediul Viacom International Media Networks.