fbpx

Iluminatul necorespunzator afecteaza productivitatea la locul de munca

Diversele metode de iluminat si-au dovedit utilitatea de-a lungul timpului, fiind prezente in orice tip de spatii. Fiind supranumita si “a patra dimensiune a arhitecturii”, lumina este privita de catre designeri ca un mod de a crea anumite efecte de amenajare.

Lumina difuza afecteaza productivitatea angajatilor

Conform studiilor efectuate de Societatea Americana de Design interior, lumina aleasa necorespunzator poate avea efecte negative. Potrivit cercetarii, sursele de lumina difuza din birourile angajatilor au influente asupra productivitatii lor, peste 68% dintre subiecti acuzand chiar si dureri de cap, stari de somnolenta si lipsa de concentrare, toate aceastea corelate cu modul de a iluminare din spatiul de lucru.

Mai mult decat atat, cu aceeasi problema se confrunta si magazinele, care au inregistrat un volum mai mic de vanzari din cauza faptului ca lumina oboseste ochilor potentialilor clienti.

Becurile cu LED – economice si prietenoase cu mediul

O metoda moderna, eficienta si economica o reprezinta iluminatul cu ajutorul becurilor cu LED.
Lumina emisa de becurile cu LED este de culoare alba, foarte apropiata de cea naturala, fapt pentru care este recomandata in defavoarea celei emanate de becurile clasice. În plus, sistemele de iluminat ce folosesc tehnologiaLED reduc efectul de strălucire și distribuie în mod uniform lumina pe o anumită suprafață, fapt ce contribuie major alături de posibilitatea de management a luminii la realizarea unor spații de iluminat ecologice și sănătoase.

Potrivit specialistilor Magic Led, aceste tipuri de becuri au o durata de viata foarte mare, functionand pana la 50.000 de ore, adica de 50 de ori mai mult decat unul incandescent, asa ca, desi costurile sunt de regula mai mari decat pentru becurile obisnuite, cele pe LED ofera beneficii pe termen lung.

Un alt avantaj al becurilor cu LED este ca nu contin substante toxice, caracteristica ce le face sa fie foarte prietenoase cu mediul.

Astfel de becuri cu LED pot fi comandate si online de pe Magicled.ro.