fbpx

Iluminarea Bradului de Craciun in curtea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Marie Curie

Pentru Fundatia Scheherazade aprinderea pomului de Craciun la Marie Curie a devenit o traditie, in asteptarea sarbatorilor de iarna. Anul acesta bradul va fi aprins in prezenta doamnei Europarlamentar Daciana Sarbu, sotia Primului Ministru al Romaniei, domnul Victor Ponta. De asemenea si-au anuntat prezenta Ambasadorul Israelului – E.S. Dl. Dan Ben ELIEZER, Ambasadorul Bosniei si Hertegovina – E.S. Dl. Dusko Kovacevic, Ambasadorul Olandei – E.S. Dl. Johannes Hendrik Mattheus VAN BONZEL precum si Ambasadorul Malaeziei – E.S. Dl. Dato Nik Mustafa Kamal BIn Nik Ahmad.
Evenimentul va avea loc la ora 16:30 in cutea spitalului din Bulevardul Constantin Brancoveanu nr. 20, sector 4, Bucuresti. Fundatia Scheherazade organizeaza acest eveniment cu speranta ca va aduce lumina si bucurie in sufletele celor mici in preajma sarbatorilor.

Renovarea spitalului de copii „Marie Curie” din Bucureşti, 2007 – 2011
Cel mai important proiect de renovare a unui spital de copii organizat de Fundaţia Scheherazade a fost desfăşurat în cadrul spitalului de copii “Marie Curie” din Bucureşti, cel mai mare spital de copii din România. Proiectul, derulat pe o perioadă de 4 ani, a fost finalizat cu succes la începutul anului 2011, fiind cel mai mare proiect de renovare a unui spital întreprins de o organizaţie non-guvernamentală. Fundaţia Scheherazade a colectat aproximativ 1.5 milioane de euro de la donatori pentru a renova integral cele 7 etaje ale spitalului, în care sunt trataţi anual peste 50.000 de copii din întreaga ţară. Construit în 1984, spitalul “Marie Curie” dispune de 7 etaje şi 500 de paturi pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi. Iniţiativa Fundaţiei Scheherazade a fost prima acţiune de renovare a interiorului şi exteriorului acestei unităţi sanitare.