Retrospectiva AICC 2018- dedicat identitatii culturale nationale in context european

statuie decebal aeroport cluj - aicc identitate culturala nationala in context european

Retrospectiva AICC – un 2018 plin, dedicat evenimentelor pentru promovarea identitatii culturale romanesti in context european

 

Anul 2018 a avut drept scop sublinierea identitatii culturale romanesti in context european si au fost aduse in atentia publicului o serie de activitati menite sa sublinieze identitatea nationala in context european. De-a lungul anului 2018, AICC (Asociatia Identitate Culturala Contemporana) a continuat sa dezvolte numeroase proiecte deosebite ale caror rezultate sunt deja vizibile.

Anul 2018 a reprezentat un an in care eforturile asociatiei au fost rasplatite din plin cu rezultatele palpabile ale proiectelor pe care le aveau in desfasurare. Datorita faptului ca am sarbatorit in 2018 Centenarul, au fost cateva evenimente semnificative despre care merita sa amintim in aceasta retrospectiva. Iata care au fost cele mai semnificative proiecte ale asociatiei:

 

Inaugurarea statuii lui Decebal pe Aeroportul International Cluj

 

In data de 19 noiembrie 2018, la aeroportul din Cluj a avut loc evenimentul ,,Romania 100. Simboluri identitate. Portrete de daci si romani”, eveniment cu prilejul caruia s-a dezvelit statuia lui Decebal. Acest eveniment s-a inscris in seria manifestarilor desfasurate in cadrul aeroportului cu prilejul sarbatoririi Centenarului Marii Uniri, la eveniment din partea Asociatiei Identitate Culturala Contemporana participand Florin Pirlea, presedinte executiv.

Evenimentul a fost realizat pe Aeroportul International ,,Avram Iancu” din Cluj in colaborare cu Muzeul de Istorie al Transilvaniei, AICC si Asociatia de Promovare a activitatilor culturaln Stiintifice ,,Sustinem  Valorile”.

 

Martirii Marii Uniri – Destinele Unei Generatii de Exceptie

 

Este un alt proiect exceptional marca AICC care este o expozitie foto documentara sub denumirea de ,,Martirii Marii Uniri. Destinele unei generatii de exceptie”. Aceasta expozitie a fost prezentata in Pasajul Universitatii si a fost un omagiu adus eroilor martiri care s-au dedicat trup si suflet pentru infaptuirea Marii Uniri din 1918, personalitati care au infruntat sau chiar au murit in inchisorile comuniste dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial si venirea la putere a partidului comunist.

Expozitia a inclus un parcurs istoric deosebit prin prezentarea biografiilor a 18 personalitati marcante  ale Marii Uniri, reprezentat de imagini si informatii istorice, documentate stiintific.

 

Alte proiecte speciale ale  AICC

 

AICC este o asociatie care a lansat in nenumarate randuri multe proiecte deosebite dar si aplicatii menite sa promoveze identitatea culturala nationala in context european. Aplicatiile ,,Statui de Daci” si ,,Muzeul Hartilor” reprezinta o aditie perfecta pentru a aduce la cunostinta oamenilor importanta istoriei si identitatii noastre culturale.  Aplicatiile au fost dezvoltate cu sustinerea voluntarilor din compania Gemini Solutions companie in care Florin Pirlea este Managing Director. Cele doua aplicatii sunt disponibile atat pentru Android cat si pentru iOS putand fi descarcate si explorate de utilizatori. Informatiile regasite prin intermediul celor doua aplicatii sunt documentate si cercetate, astfel incat sunt informatii valide din punct de vedere istoric de catre specialisti in domeniu. Tot despre aceste informatii mai este necesar sa mentionam faptul ca sunt concepute astfel incat sa nu distorsioneze perceptia cititorului, ci din contra, sa il incurajeze sa isi formeze propriile opinii.

AICC este o asociatie care se preocupa in mod constant de promovarea identitatii culturale romanesti in context european prin intermediul informatiilor validate stiintific, este o asociatie care intotdeauna aduce o perspectiva noua si creeaza oamenilor dorinta de a cunoaste mai mult despre cine suntem noi, romanii. Promovarea identitatii noastre culturale este foarte importanta, motiv pentru care intreaga activitate a asociatiei se concentreaza in aceasta directie.