Identifica afectiunile ORL ale copilului tau

22 februarie 2018
Autor:
European Advertising Holding S.R.L

ORL sau otorinolaringologia se refera la afectiunile care pot aparea la nivelul urechilor, gatului si nasului si care se transmit cu usurinta unele intre altele. Ca adulti, este simplu sa ne dam seama de faptul ca ceva nu este in regula cu unul dintre organele noastre, insa cum procedam atunci cand vine vorba de copiii nostri? Cum ne dam seama daca acestia sufera de o anumita afectiune atata timp cat nu isi pot manifesta durerea sau disconfortul in primii ani de viata?

In cazul in care copilul tau sufera de afectiuni de auz, tu, ca parinte, le poti detecta din primele luni de viata. In cazul in care bebelusul tau nu clipeste sau nu intoarce capul la diferite zgomote, este posibil sa aiba o deficienta de auz. In aceasta situatie, mergi degraba la cabinet ORL in Mures 2018 pentru un consult.

ORL

Cele mai frecvente afectiuni ORL  intalnite in primul an de viata sunt contagioase si se transmit pe cale aeriana.

Parintii se confrunta cu tot felul de incertitudini in primul an de viata al micutului lor, in special din punct de vedere al sanatatii. Desi atunci cand iesi cu bebelusul din maternitate acesta este oarecum „asigurat” in ce priveste sanatatea, pot interveni pe parcurs diverse probleme medicale.
Alaptarea bebelusului il protejeaza pe acesta in primele 3 luni de viata de eventualele boli contagioase. Cu toate acestea, este bine cunosctul faptul ca nou – nascutul are o capacitate redusa de curatare a secretiilor nazale, iar nasul infundat ii poate cauza un mare disconfort.

Odata cu maturizarea sistemului imunitar, bebelusul poate incepe sa raceasca. Sistemul imunitar in primii ani de viata se consolideaza tocmai prin boala, desi poate suna ciudat.

Amigdalita este o afectiune frecventa in cazul copiilor, cel mai intalnit semn al acesteia fiind refuzul alimentelor. Aceasta poate fi insotita de febra si inflamatia ganglionilor de la nivelul gatului. Este mai rar intalnita in primul an de viata, insa are sanse mai mari de aparitie daca bebelusul tau a luat contact cu alti copii. Prin efectuarea unui test rapid si examinarea culturilor din secretiile faringiene se pune diagnosticul.

Otita este una dintre cele mai frecvente afectiuni ORL si consta in aparitia unui inflamatii in spatiul aflat in spatele timpanului. Desi acesta de regula este plin cu aer, in cazul otitei, incepe sa acumuleze lichid. Majoritatea otitelor insotesc racelile comune la bebelusi si la copii mici. Acestia devin iritabili, irascibili, fac febra si au dificultati in a dormi.

Eruptia dentara este un proces natural al dezvoltarii si se manifesta prin salivare abundenta, febra, somn agitat si refuzul de a se alimenta. Le putem veni in ajutor bebelusilor cu jucarii pentru mestecat sau geluri speciale pentru ameliorarea durerii.

In cazul in care esti mama si ai intampinat probleme calatorind cu avionul impreuna cu copilul tau, sfatul meu este sa nu te sperii, deoarece este ceva firesc. Trebuie sa stii ca in timpul calatoriei cu avionul, mai ales la decolare si la aterizare, copiii pot experimenta dureri neplacute la nivelul urechilor. Durerea se justifica din cauza dezechilibrului de presiune dintre urechea medie si cea exterioara. In primul rand trebuie sa desfunzi cu atentie fosele nazale ale copilului tau si sa te asiguri, inainte de calatorie, ca nu are nicio infectie la nivelul urechilor sau cailor aeriene. Iar pentru mai multa siguranta si protectie poti apela la dopurile de urechi din ceara pentru copii.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram