fbpx

Ideile din finala Restart România prind contur în cadrul unui maraton de programare

Maratonul de programare Restart România marchează debutul unei noi etape a competiţiei, cea de implementare a ideilor. Astfel, peste 60 de voluntari, reprezentând 8 companii IT, 7 agenţii de publicitate şi 2 echipe independente de advertising, au petrecut sfârşitul de săptamână împreună cu finaliştii Restart România, transformând ideile lor în site-uri.

Provocarea pe care au primit-o a fost fructificarea la maximum a celor 48 de ore pe care le-au avut la dispozitie, la care s-a adăugat presiunea competiţiei (5 dintre proiecte primesc un grant de 5000 de dolari). Ca urmare a acestui proces accelerat de dezvoltare, cele 9 proiecte online, care îşi propun să eficientizeze sistemul şi să stopeze corupţia, se află deja într-un stadiu avansat de implementare.

Chris Worman, director TechSoup Romania:
“Suntem foarte de recunoscători pentru oportunitatea de a cunoaşte şi de a lucra cu aceşti profesionişti extraordinari, care s-au implicat cu atâta generozitate şi ardoare. Deşi avem un drum lung înainte, evenimentul din acest week-end dovedeşte pe deplin că provocarea lansată de campania Restart România şi-a găsit ecoul pe care îl speram în rândul comunităţii. Le mulţumim tuturor celor care ne sunt alături, dovedind că restartul nu este numai posibil, ci şi iminent.”

Todi Pruteanu, Business strategy manager, Microsoft Romania, partner principal Restart Romania e-marathon: „Suntem parte din Restart România pentru că tehnologia informației joacă un rol esențial în transformarea României – de la modernizarea Statului, la impact în economie și la schimbare socială.

Punem astfel împreună parteneriatul cu TechSoup România, prin care am echipat sute de organizații non-guvernamentale cu acces la tehnologie în ultimii trei ani, cu o comunitate de dezvoltatori software talentați din ecosistemul Microsoft, de la studenți la startup-uri și case de software consacrate. Le mulțumim partenerilor noștri ce au dat curs acestei provocări, pentru pasiunea de a face bine cu ajutorul tehnologiei.”

Restart România este un proiect al organizaţiei non-guvernamentale TechSoup România, realizat cu ajutorul unui grant acordat de Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, care se bucură deopotrivă de sprijinul mediului diplomatic, al companiilor IT&C, al comunităţilor de programatori şi al antreprenorilor online.