Idei preconcepute despre utilizatorii de scaun rualnt

Carucior rulant

Ca in oricare domeniu al vietii, si in jurul a ceea ce priveste utilizarea scaunelor cu rotile s-au creat diverse stereotipuri, idei si ipoteze, care sunt de cele mai multe ori, incorecte. Pentru a face lumina in acest sens, echipa Magazinul Ortopedic si-a propus sa clarifice anumite confuzii prin cateva informatii pe care este necesar sa le cunoasca un numar cat mai mare de persoane.

Oamenii nu sunt ”legati de scaunul rulant”! De fapt, utilizatorii de scaune cu rotile nu-l folosesc decat pentru a se deplasa dintr-un punct A intr-un punct B. Daca ne gandim mai bine, folosirea unui scaun cu rotile este, de fapt, exact opusul legarii, este eliberarea persoanei in cauza.

Un scaun cu rotile face parte din spatiul personal al cuiva, pentru multi oameni este o extensie a corpului, de aceea trebuie respectat. Asta inseamna ca cei din jur nu ar trebui sa-si odihneasca picioarele, sa se sprijine sau sa-l foloseasca drept fotoliu, intrucat este o invazie a spatiului persoanl. Regula generala este aceea de a nu atinge niciodata scaunul rulant al cuiva fara permisiunea proprietarului, fapt care se aplica chiar daca acesta nu mai este utilizat.

Nu presupuneti ca cineva care foloseste un scaun cu rotile are nevoie de ajutor. Adesea, intentia oamenior este aceea de a ajuta pe cineva care foloseste scaun cu rotie, insa nu intotdeauna este necesar. Ideea este ca un utilizator de carucior rulant este atat de experimentat incat rareori nu se descurca singur. Cel mai bun lucru de facut in cazul in care sunteti in preajma unei astfel de persoane este sa intrebati daca doreste sa fie ajutata. Daca raspunsul este negativ, respectai-l si nu insistati!

Nu va mirati cand vedeti o persoana in scaun rulant care urca la volan. In multe cazuri, masinile sunt modificate in functie de nevoile persoanei: pedalele pot fi ridicate, repozitionate sau chiar inlocuite cu dispozitive controlate manual. In unele vehicule, soferii au acces fara sa se dea jos din scaun, acesta fiind ancorat corespunzator astfel incat condusul sa fie sigur.

MagazinulOropedic.ro ofera spre vanzare tot ce este nevoie pentru o deplasare in siguranta!

Pentru toti utilizatorii de fotoliu rulant, Magazinul Oropedic ofera spre vanzare tot ce este nevoie pentru o deplasare in siguranta. In cazul in care nu se recomanda scaunul rulant, oamenii pot alege un cadru de mers sau un rolator care sa le ofere sustinerea necesara in deplasare. Accesand https://www.magazinulortopedic.ro/ veti putea gasi o multime de produse ortopedice la preturi corecte!