fbpx

Idei pentru decorarea casei ori birourilor tablouri de tipul fotografie pe canvas

Exista unele lucruri pe care le cumparam pentru casa noastra, de care ne atasam foarte usor; si in egala masura, am putea sa spunem, proportional, in timp, scade dorinta de a renunta la ele. Nu e vorba niciodata de obiecte electrocasnice, de aparaturi IT, pentru ca ele se demodeaza iar functiile pe care le ofera devin irelevante; mai mult de atat, uzura pe care acestea o intampina este din pacate ireversibila. Foarte adesea nu ne gandim aici nici macar la elementele sau articolele de mobilier. Asadar, ce ne ramane? Care sunt obiectele care ne plac atat noua, cat si vizitatorilor, oaspetilor nostri, celorlalti membri ai familiei, care sunt apreciate indiferent de trecerea timpului, de schimbarea trendului, de progresele tehnologice? Lucrarile de arta, in special cele care redau peisaje sunt acele capodopere care ne duc mai aproape de miezul existentei noastre, intr-un mod vizual, de necombatut. Caci pana la urma ceea ce vedem, cu ochii nostri ne influenteaza atat de des emotiile. Iar daca e vorba de peisaje, ce mod mai potrivit de a le exprima, decat prin intermediul unor tablouri?

Va recomandam insa astazi un altfel de tablou – nu cel clasic, realizat cu vopsele pe baza de ulei, pe panza. Ci cel care are la baza fotografia de peisaj, transpusa pe canvas, prin procedee digitale. Aceasta operatiune face ca ceva digital, plin de detalii sa fie transpus pe ceva mai natural, mai tangibil – o panza speciala, pe un cadru de lemn, care sa poata fi agatata cu usurinta pe oricare din peretii casei sau biroului nostru. La latimi de 90 de cm sau 110 cm, aceste tablouri se pot amplasa cu succes in aproape orice spatiu.

Mergand mai departe, in sectiunea de Canvas, pe portalul de arta Onlinearts.ro, observam ca aceste fotografii redau peisaje din Maramuresul istoric, de peste muntii Gutai, din zona Tarii Lapusului, a Tarii Chioarului sau Oasului. Un loc cu o incarcatura istorica aparte, ce se remarca inca prin pastrarea culturii de sute de ani, in care casele sunt cladite inca din lemn si pamant. Aceste fotografii reusesc sa surprinda in variate momente ale zilei zone de o frumusete rara, in diferite anotimpuri sau perioade ale anului. Maramuresul se remarca de asemenea prin bisericile de lemn, cu turnuri inalte, vechi de sute de ani – marturie a traditiei crestin ortodoxe ce ne defineste pana la urma natiunea.

Un apus de soare, un rasarit in ceata, felul in care se ridica aburii de peste o livada intinsa pe mai multe coline, zapada de peste dealuri, un sat acoperit de razele de dimineata ale unei soare de februar – toate acestea se pot gasi incredibil imortalizate in astfel de tablouri.

Pentru gama completa de lucrari fotografice transpuse in tablouri pe canvas, accesati pagina dedicata pe site-ul Online ARTS ! Alegeti sa va decorati casa intr-un mod unic, prin aceste lucrari originale, ce va vor duce sufletele mai aproape de esenta existentei noastre, de simplitatea si frumusetea vietii, cum e inca pastrata in Maramures!