Idei amenajare living: Cum transformi acest spatiu in cea mai moderna sala de cinema?

Livingul reprezinta una dintre cele mai apreciate incaperi din locuinta, unde toata familia se aduna pentru relaxare sau discutii, dupa o zi lunga. De aceea, camera de zi trebuie sa fie amenajata corespunzator, astfel incat sa indeplineasca asteptarile tuturor.

Iti face placere sa te uiti la filme si seriale? Iti inviti prieteni in weekend pentru maratoane de filme? Daca ai raspuns pozitiv, avem o veste buna! Poti proiecta propria sala de cinema la tine in living, astfel incat sa te bucuri de o locuinta moderna si de o atmosfera confortabila, oricand iti doresti.

Pentru ca acest lucru sa fie posibil, tine cont de urmatoarele sfaturi!

Opteaza pentru televizorul potrivit

Daca crezi ca experienta dintr-o sala de cinema nu poate fi reprodusa in propriul living, avem solutia ideala pentru tine. In primul rand, vei avea nevoie de un televizor performant. Gasesti numeroase modele de televizoare 4K ultra HD, care iti ofera o imagine perfecta si o calitate optima, indiferent la ce alegi sa te uiti.

Aceste televizoare performante sunt disponibile in mai multe variante de dimensiuni ale ecranului. Poti alege modelul preferat de 43, 50, 55 sau 65 de inchi, pentru a te bucura de filme bune pe un ecran mare. Totodata, un televizor performant iti ofera posibilitatea de conectare la WiFi, Bluetooth sau alte dispozitive precum YouTube sau Netflix.

Nu iti doresti sa achizitionezi un televizor? Exista si varianta unui laptop, insa este recomandat un model cu diagonala mare si o imagine impecabila.

Asigura-te ca ai un sunet de calitate

Pentru o experienta cinematografica de neuitat, ai nevoie si de un sunet de calitate. In cazul in care televizorul din living nu iti ofera un sistem audio pe masura, poti opta pentru un sistem home cinema, care va completa perfect acest ansamblu.

Te uiti la filme si pe laptop? O varianta dezirabila poate fi data de niste boxe wireless de ultima generatie, care sa vina in ajutorul unui sunet slab dat de laptop.

Alege fotolii tip puf

Ce poate fi mai placut decat sa te relaxezi pe o canapea confortabila, privind ultimul episod din serialul favorit? Canapeaua potrivita te ajuta sa creezi o atmosfera ideala in living. 

La fel de comode sunt si fotoliile pe care le poti plasa langa canapea sau modelele tip puf, recomandate in special pentru serile in care ai mai multi invitati la film. Astfel, toata lumea se va bucura de o atmosfera primitoare si de confort.

Acorda atentie si modului in care pozitionezi obiectele de mobilier fata de ecranul televizorului. De exemplu, pentru un televizor de 50 de inchi, este indicata distanta de 1.5 pana la 3 metri. Mareste distanta daca televizorul are o dimensiune mai mare de 60 sau chiar 70 de inchi.

Nu neglija luminile!

Te relaxeaza atmosfera dintr-o sala de cinema, in momentul vizionarii unui film? Nu neglija acest aspect nici la tine in living! Lumina este un factor extrem de important, de aceea iti trebuie draperii groase, care sa blocheze razele soarelui pe timpul zilei.

In plus, opreste lumina ambientala si alege leduri colorate, pe care sa le montezi in spatele televizorului.

Aceste trucuri te ajuta sa-ti transformi camera de zi in cinema, fara prea mari eforturi. Televizorul performant, sistemul audio, fotoliile confortabile si o lumina difuza te ajuta sa imbunatatesti experienta vizionarii unui film din living. Nu uita de gustari si de racoritoare, de care toti cei prezenti se vor bucura, pentru o seara fara cusur!