Iata tot ce trebuie sa stii despre un magazin online

Daca va doriti sa porniti o afacere pe internet, atunci crearea unui magazin online reprezinta in mod sigur o varianta corecta. Mai jos o sa gasiti sfaturi practice despre ceea ce implica un astfel de proiect.

In zilele noastre, e-commertul reprezinta un trend de afaceri in plina dezvoltare, consumatorii nu mai sunt deloc reticienti, iar lipsa internetului nu mai reprezinta o problema.

Asa cum dezvoltarea unei firme implica parcurgerea unor etape de documentare amanuntita si cunoasterea unor aspecte de nivel tehnic si legal privind procedura de infiintare, la fel si conceperea unui magazin online implica anumite reguli pe care trebuie sa le aveti in vedere pentru a creste rata de succes a produselor/serviciilor comercializate prin intermediul acestuia.

Sute de mii de magazine online au fost create in ultimii ani, cifra de afaceri a acestora fiind undeva la nivelul miliardelor de Euro.

Daca aveti o idee buna de afaceri atunci un magazin online reprezinta o unealta la indemana voastra. Conceptul magazinului online reprezinta cea mai valoroasa si importanta componenta a afacerii. Dupa ce ati stabilit care sunt produsele sau serviciile pe care va doriti sa le vindeti, urmatorul pas este sa creati un brand.

Acest brand este indicat sa se regaseasca si in numele de domeniu pentru website-ul pe care il veti cumpara. O platforma de inregistrare a domeniilor, de calitate si importanta la ora actuala este rotdl.ro. Un domeniu .ro” pe aceasta platforma costa in jur de 50 de euro.

Cel mai indicat in faza initiala a proiectului vostru este sa apelati la serviciile unei agentii specializata si in servicii de copywriting pentru magazinele online.

Un magazin online reprezinta un website comercial care are drept scop vanzarea. Un copywriter cu experienta va concepe cele mai potrivite mesaje de vanzare adaptate publicului tinta vizat. Agentia se va ocupa si de contul pe Google Analytics prin care va monitoriza si va imbunatatii traficul de pe magazinul online.

De ce nu este indicat sa realizati singuri un magazin online?

Pentru ca nu aveti cunostintele necesare de IT pentru a securiza site-ul.

Sistemele de e-commerce utilizeaza scripturi cu licenta si sunt modificate la cererea clientilor.
De asemenea, trebuie sa va ganditi ce modalitate de plata o sa adoptati. Cum se fac platile intr-un magazin online?

Modalitatea de plata cea mai des intalnita este aceea cu cardul de credit. Aproape toate bancile ofera posibilitati comertului online pentru un anumit comision. De exemplu, cea mai des intalnita modalitate de plata este prin PayPal. Aceasta platforma este lider pentru comertul de tip digital, iar companii mari precum eBay sau Amazon folosesc tot aceasta modalitate de plata.

De asemenea, o agentie specializata in servicii de dezvoltare de magazine online, precum Agentia Fortin, va ajuta sa creati design-ul website-ului prin serviciile de web development. In functie de brandul promovat se lucreaza pe un manual de branding sau se dezvolta un proiect nou si personalizat pentru client. Prin intermediul unui magazin online, clientii cauta sa gaseasca produsele asezate intr-o forma grafica placuta, cu descrieri adecvate. Aspectul grafic si ordonarea unui magazin online conteaza cel mai mult in ochii potentialilor clienti.