fbpx

Hidroplasto parteneriat cu compania Astaldi S p A Italia in cadrul proiectului de modernizare a DN66 Baru Petrosani

Hidroplasto parteneriat cu compania Astaldi S.p.A Italia in cadrul proiectului de modernizare a DN 66 Baru-Petrosani

DN66 Petrosani- Simeria este impartit in trei tronsoane cu peste 80 de kilometri de drum. Dupa ce in anul 2011 , Hidroplasto a executat lucrari pe cel de-al doilea tronson Baru-Hateg pe o lungime de aproape 26 de kilometri impreuna cu compania Romstrade , in anul 2012 Astaldi Romania, subsidiara autohtona a constructorului italian Astaldi , cu lucrari in executie de peste 320 de milioane de euro , a decis sa inceapa prima colaborare pe tronsonul Petrosani-Baru Mare , cu firma Hidroplasto-Infrastructure Division , membru al concernului german Besagroup.
Proiectul este executat in proportie de aproximativ 80% , valoarea contractului fiind de aproape 13,7 milioane de euro pentru 23 de kilometri de drum. Incepand cu data de 15 martie , Hidroplasto a demarat lucrarile de furnizare si instalare a dispozitivelor de tratare a rosturilor de dilatatie tip Gumba si tip Hidropod pentru toate 16 poduri aflate pe acest tronson.
Acesta este un sistem avansat de rosturi de dilataţie, creat pentru poduri, rampe etc. şi proiectat pentru performanţe de lungă durată în condiţii de trafic intens.
Dispozitivul de acoperire rosturi Gumba BJ 50 este capabil să preia o mişcare reală a podului de maxim 51 mm şi poate acoperi rosturi cu dimensiuni maxime de până la 76 mm.
Construcţie robustă din neopren armat la interior cu oţel de înaltă calitate, BJ 50 prezintă drept caracteristică de bază corpul din neopren armat cu protecţie din aluminiu la calea de rulare, pentru a garanta rezistenţa în timp a dispozitivului , pentru cel putin 10 ani conform Agrementului tehnic detinut de compania Hidroplasto.
Cercetarea continua si colaborarile cu Departamentul Tehnic German au avut ca rezultat obtinerea unei noi solutii inovatoare in domeniul tratarii rosturilor de dilatatie la poduri, pentru miscari de 20 mm , lucru confirmat de Consiliul Tehnic Permanent pentru Constructii , Grupa Specializata Nr. 7 , Drumuri , Poduri Rutiere , Porturi si Aeroporturi din cadrul Cestrin , care dupa ce a analizat documentatia tehnica pusa la dispozitie , a eliberat Favorabil Agrementul Tehnic Nr. 005-07/227-2011, in favoarea companiei Hidroplasto ca Producator si Titular Agrement Tehnic.
Solutiile folosite pentru acest sistem , sistem cunoscut sub denumirea de HIDROPOD , confera o garantie de 10 ani , lucru oferit in exclusivitate in Romania de catre o singura firma, pentru tratarea acestor tipuri de rosturi, de pana la 20 mm.
Cunoscut inainte sub numele Viajoint , sistemul Hidropod vine cu imbunatatiri multiple , incepand de la tratarea rostului inca din interiorul sau la circa 2,3 cm si folosind un profil special elastic elaborat de catre compania Besaplast Kunststoffe GmbH , companie ce face parte din concernul Besagroup , alaturi de compania Gumba GmbH si Ela Bruckenlager GmbH , ambele specializate in echipamente complete pentru poduri cu o experienta de peste 50 de ani.
Cum beneficiem de experienta inginerilor specializati , umplerea rostului pana la nivel se face folosind un mortar elastic pentru fixari , miscarile fiind preluate atat de profilul special cat si de acest mortar ambele avand proprietati elastice.
Hidroplasto a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 4,2 milioane RON, în creştere cu 55,80% faţă de anul anterior, dovedind că seriozitatea şi calitatea reprezintă atu-uri importante pentru dezvoltarea portofoliului unei companii.
În portofoliul de clienţi ai companiei HIDROPLASTO se numără societăţi româneşti importante, dar şi companii multinaţionale cu care compania a colaborat la realizarea unor importante proiecte din sectorul construcţiilor şi din cel al infrastructurii rutiere. Dintre acestea, fără a se epuiza lista partenerilor şi proiectelor importante, se pot enumera: Hidroconstructia S.A , Vega 93 , Tancrad , Tel Drum , S.C.T. S.A , Selina S.r.l. , Grupul de Constructii Sinecon , Bog Art , Krantz Eurocenter , Strabag , Geiger Romania , Max Boegl , Aktor .
Nevoia pe care o simţim cu toţii pentru calitate , respectarea termenilor de finalizare, şi mai ales pentru modernizarea sectorului drumurilor şi autostrăzilor din România este acum unul dintre principalele obiective ale companiei Hidroplasto – Infrastructure Division. Implicarea în acest proiect ne îndreptăţeşte să afirmăm că Hidroplasto avansează cu succes în această direcţie, adăugând pe lângă furnizarea dispozitivelor necesare acoperirii rosturilor şi montajul profesional, implementând astfel pe piaţa românească produsele de calitate garantată, 100% fabricate în Germania”, cu garantii de peste 10 ani, a afirmat Ing.Dipl.Cătălin Silegeanu, Director General al companiei Hidroplasto in Romania.